Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Податкова інформує - 2

Податкова інформує - 2
Чи дозволяється зміна напряму відшкодування ПДВ, шляхом надання уточнюючого розрахунку?


Порядок визначення суми податку, що підлягає сплаті (перерахуванню) до Державного бюджету України або відшкодуванню з Державного бюджету України (бюджетному відшкодуванню), та строки проведення розрахунків встановлено ст.200 р.V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями.
Платники ПДВ не мають права на складання уточнюючих розрахунків з метою зміни напряму відшкодування, оскільки зміна напряму відшкодування не може розцінюватися як виправлення помилки.

Який порядок визначення відповідності платника ПДВ критеріям для отримання автоматичного бюджетного відшкодування?

Визначення відповідності платника ПДВ критеріям, яким такі платники ПДВ повинні відповідати для отримання автоматичного бюджетного відшкодування, проводиться в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після граничного терміну подачі звітності.

Чи може бути надане платнику податків повідомлення про відмову у прийнятті податкової декларації, якщо вона подана без додатків?


Згідно з п. 46.1 ст. 46 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) додатки до податкової декларації є її невід’ємною частиною. Вимоги щодо порядку заповнення податкової декларації визначені у пп. 48.3 та 48.4 ПКУ.
Відповідно до п. 48.7 ст. 48 ПКУ податкова звітність, складена з порушенням норм цієї статті, не вважається податковою декларацією, крім випадків, встановлених п. 46.4 ст. 46 ПКУ.
У разі подання платником податків до органу доходів і зборів податкової декларації, заповненої з порушенням вимог пунктів 48.3 та 48.4 статті 48 ПКУ, такий орган доходів і зборів зобов’язаний надати такому платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови у порядку, визначеному пунктом 49.11 статті 49 ПКУ.
Враховуючи вищевикладене, орган доходів і зборів зобов’язаний надати платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті податкової декларації, якщо така декларації подана без додатків, обов’язковість подання яких передбачена законодавством.

У яких випадках податкова звітність вважається прийнятою органом доходів і зборів, у тому числі якщо подана в електронному вигляді?


Податкова декларація, надана платником, вважається прийнятою, зокрема:
за наявності на всіх аркушах, з яких складається податкова декларація та, за бажанням платника податків, на її копії, відмітки (штампу) органу державної податкової служби, яким отримана податкова декларація, із зазначенням дати її отримання, або квитанції про отримання податкової декларації у разі її подання засобами електронного зв’язку, або поштового повідомлення з відміткою про вручення органу державної податкової служби, у разі надсилання податкової декларації поштою;
- у разі, якщо орган державної податкової служби не надає платнику податків повідомлення про відмову у прийнятті податкової декларації або не надсилає його платнику податків у встановлений строк.

Які граничні терміни подання звітності та сплати податкових зобов’язань за звітні податкові періоди 2014 року, що дорівнюють календарному кварталу (півріччю)?


Граничними термінами подання податкових декларацій та сплати податкових зобов’язань є за:
I квартал 2014 року: 12 травня та 20 травня 2014 року відповідно;
ІІ квартал 2014 року: 11 серпня та 19 серпня 2014 року відповідно;
ІІІ квартал 2014 року: 10 листопада та 19 листопада 2014 року відповідно;
ІV квартал 2014 року: 9 лютого та 19 лютого 2015 року відповідно.

Який порядок подання платниками податків податкової звітності в електронному вигляді?


Платник податків отримує в будь-якому включеному до системи подання податкових документів в електронному вигляді акредитованому центрі сертифікації ключів посилені сертифікати відкритих ключів посадових осіб підприємства, що мають право підпису (керівника, бухгалтера), та печатки підприємства.
Крім того, платник податків отримує в органі доходів і зборів за місцем реєстрації або на офіційному веб-cайті Міндоходів чи регіонального органу доходів і зборів:
- текст примірного договору про визнання електронних документів;
- безкоштовне спеціалізоване програмне забезпечення формування та подання до органів доходів і зборівподаткових документів в електронному вигляді.
Інформація на офіційному веб-сайті Міндоходів (www.minrd.gov.ua) знаходиться в рубриці Головна/Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/.

Який порядок сплати податків та зборів?


Відповідно до п.35.1 ст.35 розділу І „Загальні положення” Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі - ПКУ) сплата податків та зборів здійснюється в грошовій формі у національній валюті України, крім випадків, передбачених цим Кодексом або законами з питань митної справи.
Сплата податків та зборів здійснюється в готівковій або безготівковій формі, крім випадків, передбачених ПКУ або законами з питань митної справи (п.35.2 ст.35 ПКУ).
Порядок сплати податків та зборів встановлюється ПКУ або законами з питань митної справи для кожного податку окремо (п.35.3 ст.35 ПКУ).

За якою формою подається звітність, якщо в результаті запровадження нового податку або зміни правил оподаткування змінюються форми такої звітності у середині звітного періоду (місяць, квартал, рік)?


Відповідно до п. 46.6 ст.46 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями якщо в результаті запровадження нового податку або зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує, державну податкову і митну політику, який затвердив такі форми, зобов’язаний оприлюднити нові форми звітності.
До визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.
Після внесення змін до нормативно-правових актів з питань оподаткування центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, повинен здійснити заходи, пов’язані з оприлюдненням та застосуванням таких змін.
Категория: blog | Просмотров: 5880 | Добавил: Vorosh
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.