Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Депутати-опозиціонери відмовляються від зарплати за час блокування Ради

Депутати-опозиціонери відмовляються від зарплати за час блокування Ради
Народні депутати опозиційних фракцій відмовляються від заробітної плати за дні бездіяльності Верховної Ради. Натомість Кличко розкритикував заяви регіоналів, які збиралися перераховувати кошти за час блокування у благодійні фонди допомоги дітям.

"Відповідно до закону України про регламент, заробітна плата нараховується у тому випадку, якщо парламент працює, про що робиться особиста розпис у журналі реєстрації. Ми за час блокування роботи в парламенті не будемо брати заробітну плату", – сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в п'ятницю.

Він підкреслив, що за час блокування роботи Ради Партії регіонів вдалося заощадити дуже багато грошей.

"Через те, що парламент заблокований, їм не вдалося провести десяток законів, якими б вони вкрали ще десяток державних об'єктів, всі державні порти," Енергоатом ", допріватізіровать" Укрзалізницю "і не проголосували за свої лобістські закони щодо внесення змін до закону про державному бюджеті для того, щоб ще пару мільярдів вкрасти з кишень платників податків ", – заявив Яценюк.

У свою чергу, віце-спікер Ради Руслан Кошулинський (обраний за списками партії "Свобода") повідомив, що всі депутати його фракції будуть перераховувати 10% від заробітної плати в благодійний фонд, щоб надати допомогу дітям, які її потребують.

При цьому лідер фракції УДАР Віталій Кличко розкритикував заяви депутатів фракції Партії регіонів про те, що вони свої кошти за дні, коли парламент не працював, перерахують у благодійні фонди допомоги дітям.

"Це ганебна політика. І те, що люди, коли не працюють, прикриваються благодійністю, прикриваються дітьми – тобто всі свої дії вони роблять для того, щоб дітям жити стало краще. Насправді це не так", – сказав він.

Кличко зазначив, що кожен депутат повинен приходити на роботу, виконувати свої обов'язки, і це буде правильно, "а не так: прикривати те, що ми не прийшли на роботу тим, що ми свої гроші перерахуємо дітям і всі говорять, які хороші хлопці, дивіться, як вони допомагають суспільству ".

Раніше народний депутат від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва заявила, що депутати з цієї фракції перерахують свої зарплати за час блокування парламенту в дитячі будинки.

Крім того, голова Верховної Ради Володимир Рибак висловив намір перерахувати свою заробітну плату за період вимушеної бездіяльності парламенту на будівництво притулку для людей похилого віку, яким опікується Православне сестринство святої Юліанії Ольшанської.

З 5 лютого опозиція блокує президію і трибуну парламенту, вимагаючи забезпечення персонального голосування всіх народних обранців.

Фракція УДАР розписала графік чергувань у парламенті до 19 лютого й залишається на вихідні.

Источник
Категория: news, Украина | Просмотров: 3130 | Добавил: redaktor
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.