Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Дві бригади "швидкої" констатували смерть 3-річної дитини. І батько реанімував її сам

Дві бригади "швидкої" констатували смерть 3-річної дитини. І батько реанімував її сам
Руслан Оданець самотужки реанімував 3-річну доньку. Маленька Олеся перечепилася об іграшку, вдарилася головою і непритомною впала у басейн. Під водою дитина була понад 5 хвилин... Батько витяг її і почав робити штучне дихання та непрямий масаж серця, розповідають fakty.ictv.ua. Медики ж, які прибули за 10 хвилин, перевірили дихання, зіниці й пульс і сказали, що вже нічого не можна зробити. «Вони просто розвели руками. Після моїх прохань зробити хоч що-небудь, один одягнув маску, а другий двома пальцями натискав на серце. Інший ледь-ледь вдихав», - розповідає батько. Через 10 хвилин приїхала інша бригада медиків, але й вони лише констатували смерть. «Коли вони ще були, я чув зітхання дитини. Я казав: «Дивіться, вона дихає». А вони кажуть: «Ні, вона не дихає, з неї виходить повітря, яке ви вдихаєте», - каже Руслан. Після від’їзду другої бригади лікарів чоловік продовжував робити непрямий масаж серця і штучне дихання дитині. І за кілька хвилин Руслан відчув таки слабкий подих. Він знову викликав «швидку». Вона й доправила Олесю до реанімації шостої дитячої лікарні Дніпропетровська. «Дитина поступила в стані мозкової коми 3 ступеня. Свідомість повністю відсутня, це крайній ступінь тяжкості за мозковою симптоматикою. Відсутність самостійного дихання, гіпертермія, температура 34 градуси», - каже дитячий анестезіолог дитячої лікарні №6 Дніпропетровська Володимир Волочаєв. А проте дівчинка вийшла з коми та почала одужувати! Те, що дитина вижила після констатації смерті, у «швидкій» називають унікальним явищем. Запевняють: медики реанімували дитину щонайменше 10 хвилин. Щоправда, визнають - цього було замало. «Після констатації біологічної смерті реанімаційні заходи не проводяться. Але до констатації, за протоколами, вони проводяться 40 хвилин. Під час дзвінка 40 хвилин витримано не було», - коментує в.о. головного лікаря КЗ «Дніпропетровська станція швидкої допомоги» Сергій Ляшенко.



Двох лікарів і двох фельдшерів відправили на переатестацію. Інцидентом зацікавилася прокуратура. За фактом неналежного виконання медиками своїх професійних обов’язків порушено кримінальне провадження. «За частиною другою статті 140, відповідальність передбачена - обмеження волі до 5 років, або позбавлення до 3 років, або позбавлення волі до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади», - каже начальник відділу прокуратури Дніпропетровської області Олена Куренна. Зараз родина шукає гроші на лікування Олесі, яка місяць проходила реабілітацію у московській лікарні. Російські медики сказали, що саме дії батька врятували дитині життя. «Завдяки тому, що я вдихав сильно, потужно, постійно, відновився основний нерв, стовповий нерв – той, що відповідає за роботу серця і дихання. Вона розмовляє більш-менш, пам'ять відновилася на 80%, вона сама сидить, із задоволенням їсть», - розповідає Руслан. Проте кожен день лікування Олесі коштує 500 доларів. Курс триває місяць. Згодом його треба буде повторити. На це потрібно мінімум 15 тисяч доларів. Родина готує документи на продаж нерухомості і просить небайдужих допомогти Олесі одужати.
Категория: news, Украина | Просмотров: 3686 | Добавил: Moderator
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.