Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Євросоюз стурбувався дружбою Києва з Митним союзом

Євросоюз стурбувався дружбою Києва з Митним союзом
Україна має гарні шанси підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом вже в листопаді, однак ЄС стурбований зближенням країни з Митним союзом без консультацій з європейськими партнерами.

Про це заявив посол Литви в Україні Пятрас Вайтекунас в інтерв'ю газеті Сегодня.

"Дуже реальні. Зараз залишилося зробити останні зусилля, і, я думаю, в листопаді Україна отримає договір про асоціацію. Мова йде в першу чергу про реформування виборчого законодавства, про реформу судової системи та правосуддя, зокрема прокуратури", - вважає посол.

Вайтекунас звертає увагу на важливість такого кроку для України. "У політичному сенсі угода означає, що ви проходите точку неповернення, після якої Україна ніколи не буде ставити питання, до якої цивілізації вона належить. Вона буде торгувати з усіма країнами, союзами, але буде належати до європейської сім'ї", - вважає він.

Посол зазначив, що зближення України з Митним союзом не заважає її інтеграції в ЄС, однак Києву варто було б проконсультуватися з європейськими партнерами, перш ніж приймати які-небудь масштабні заходи в цьому напрямку. "Нас бентежить, що Україна робить такі серйозні кроки (підписання Меморандуму про поглиблення взаємодії між Україною та Євразійською економічною комісією) без консультацій з ЄС. Декларація в Мінську стала для нас несподіванкою", - наголосив Вайтекунас.

Нагадаємо, що 31 травня в Мінську прем'єр-міністр України Микола Азаров і глава Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і Україною. Меморандум передбачає надання Україні можливості мати представника в ЄЕК і отримати статус спостерігача в Євразійському економічному союзі з 2015 року. Пізніше Азаров заявляв, що український уряд впевнений в укладенні договору про асоціацію з Європейським союзом в листопаді, однак не планує відмовлятися і від поглиблення відносин з Митним союзом.
Категория: news, Украина | Просмотров: 3035 | Добавил: redaktor
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.