Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Китайці сказали Януковичу, що дадуть $8 мільярдів

Китайці сказали Януковичу, що дадуть $8 мільярдів
В Китаї не поспішають просто віддавати українській владі необхідний обсяг фінансових ресурсів, попередньо догадуючись про цілі їх використання. Китайська сторона лише обмежилась вкладенням коштів через прямі інвестиції протягом тривалого часу.

Зокрема, влада Китаю дала ухильну відповідь на запитання президента України Віктора Януковича про нові позики. Їх бажаний обсяг, за наявними даними, сягає $ 17 млрд.

Прес-секретар МЗС Китаю Хун Лей, повідомив, що сторонам слід "уважно вивчити і обмінятися думками про взаємні інтереси". Хун Лей зазначив також поточну політичну та економічну ситуацію в країні. При цьому він підкреслив, що готовність Китаю надавати кошти і що відбувається в Києві ніяк не пов'язані між собою, пише finance.liga.net.

Янукович прибув до Китаю 3 грудня. Візит триватиме до 6 грудня. За результатами сторони мають намір підписати близько двадцяти документів у різних сферах - торговельно-економічній, інвестиційній, фінансово-кредитної, енергетичній, аграрній та науково-технічної.

Документи, підписані в рамках державного візиту президента Віктора Януковича до Китаю, можуть забезпечити Україні близько 8 млрд доларів інвестицій.

"Підписані сьогодні документи розширюють економічне співробітництво. Ми ще не рахували, скільки це буде в грошовому еквіваленті, але раніше ми робили підрахунки, що йдеться приблизно про 8 млрд доларів залучення інвестицій в економіку України", - сказав Янукович.

Він додав, що документи, які ще доопрацьовуються і будуть підписані найближчим часом, також значно збільшать обсяг інвестицій із китайської сторони в українську економіку.

Президент України наголосив, що під час переговорів сторони порушували питання активізації стратегічного партнерства й перехід до практичної реалізації низки спільних проектів у таких сферах, як авіа- та суднобудування, АПК, енергетика, зокрема відновлювальна, будівництво низки інфраструктурних об'єктів.

"Обговорення у вузькому колі було конкретнішим. Ми відзначили переведення роботи міжурядової українсько-китайської комісії на постійний контроль за виконанням доручень глав держав, перегляд і відновлення програми стратегічного партнерства з точки зору її розширення, зокрема договірно-правової бази, і значне розширення інвестиційних програм", - наголосив Янукович.

4 грудня Ставицький підписав угоду з китайською національною хімічною інжиніринговою корпорацією про співробітництво з будівництва заводів з виробництва синтетичного газу в Україні.
Категория: news, Украина | Просмотров: 2177 | Добавил: Moderator
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.