Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Комерсанта, який привласнив більш як 10 млн грн, позбавили волі

Комерсанта, який привласнив більш як 10 млн грн, позбавили волі
Співробітники Управління СБ України в Запорізькій області викрили та припинили злочинну схему незаконного заволодіння та привласнення коштів Аграрного фонду України, виділених на закупівлю зерна.

Встановлено, що у червні-липні 2009 року Аграрний фонд України уклав угоди з низкою комерційних структур про закладку 7,5 тонн зерна і перерахував понад 10 млн гривень бюджетних коштів на рахунки цих підприємств.

Як виявилося, усі комерційні структури є підконтрольними мешканцю  Запоріжжя П., який за допомогою спільників незаконно перевів бюджетні кошти на рахунки "конвертаційного" центру, а потім привласнив.

Уся пшениця до підприємства-зберігача також не надійшла, здійснювалося лише фіктивне документальне оформлення закладки зерна до елеватору одного з районів Запорізькій області. Щоб приховати відсутність 5 тисяч тонн зерна, члени злочинного угрупування, залучивши професійних альпіністів, обладнали башти елеватора дерев’яним перекриттям, на яке насипали зерно, що імітувало повний обсяг нібито закупленої пшениці.

Слідчими УСБУ в Запорізькій області стосовно громадянина П. було порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191, ч.3 ст.209, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України. Зловмисника було затримано в порядку ст.115 КПК України та накладено арешт на його майно на загальну суму понад 15 млн гривень.

13 лютого рішенням Жовтневого суду комерсанта визнано винним та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8,5 років з конфіскацією майна. Притягнуті до судової відповідальності і його спільники. Бухгалтера фірми визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.2, ч.3 ст.358 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 2 років обмеження волі з іспитовим строком та позбавленням права займати керівні посади. Завідувача лабораторією визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.366, ч.2 ст.28 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 1 року обмеження волі з іспитовим строком та позбавленням права займати керівні посади.

Категория: news, Пульс города | Просмотров: 2907 | Добавил: redaktor
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.