Актуальное
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
В Запорожье за 10 месяцев произошло более 2х тысяч аварий, в которых погибло 14 человек
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Суду завадять розглянути справу про повернення Януковича на посаду

Суду завадять розглянути справу про повернення Януковича на посаду
Юрист Станіслав Батрин подав заяву до Вищого адміністративного суду України про долучення його до справи за позовом Володимира Оленцевича. У такий спосіб правник бажає завадити відновленню президентських повноважень Януковича через суд.

Як відомо, донецький адвокат Оленцевич позивається до Верховної Ради України у зв'язку з рішенням про відставку Януковича. Вищий адміністративний суд України вже відкрив провадження у справі й призначив слухання на 19 березня цього року. Своїм позовом Оленцевич фактично домагається поновлення Віктора Януковича на посаді Президента України.

У своїх вимогах Станіслав Батрин просить суд залучити його до участі у справі в якості третьої особи, що заявляє самостійні вимоги на предмет спору на стороні позивача. Також Батрин вимагає визнати наявність компетенції Верховної Ради України щодо покладення обов'язків Президента України на Голову Верховної Ради України, шляхом прийняття Верховною Радою України Постанови "Про уповноваження виконуючого обов'язки Президента України, голови Верховної Ради України Олександра Турчинова на підписання законів України" No. 4261 від 23.02.2014 р.

Станіслав Батрин вважає, що після прийняття даної заяви суд повинен вирішити питання про залучення до справи нового учасника.

"В подальшому, відповідно до вимог ст. 53 Кодексу адміністративного судочинства розгляд справи має початися спочатку. Крім того, суд має завчасно повідомити мене про виклик до суду в якості третьої особи (не пізніше як за 3 дні до слухання), що фактично унеможливлює слухання справи 19 березня 2014 року. Тачим чином, ймовірна реалізація сценарію за яким суд міг би повернути повноваження президента Януковичу 19 березня 2014 року буде нами заблокована. В подальшому, ми наполягатимемо на тому, щоб суд визнав наявність у голови Верховної Ради повноважень виконувати обов`язки Президента України", - зазначає Станіслав Батрин.

Нагадаємо, що суддею у справі визначено скандального відомого Михайла Зайцева, який очолював колегію суддів ВАСУ, що у березні 2013 року позбавила депутатського мандату Сергія Власенка. У свою чергу, адвокат Володимир Оленцевич був позивачем у справі про позбавлення звання Героя України Степана Бандери та Романа Шухевича.

Источник
Категория: news, Пульс города | Просмотров: 3766 | Добавил: redaktor
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.