Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » У Гаазі співробітники Секретної служби США пішли в запій замість того, щоб охороняти Обаму

У Гаазі співробітники Секретної служби США пішли в запій замість того, щоб охороняти Обаму
Трьох співробітників Секретної служби США, які мали опікуватися безпекою візиту президента Сполучених Штатів Барака Обаму до Європи, відсторонили від виконання обов'язків і "відправили додому через порушення дисципліни". Як повідомляє газета The Washington Post, порушення полягало у зловживанні алкоголем, пише NEWSru.com.

За даними видання, вночі проти неділі - напередодні прильоту Обами в Нідерланди на саміт з ядерної безпеки - співробітники Секретної служби повернулися у свій готель в Гаазі п'яними. Один з них не зміг дістатися до номера і заснув прямо в коридорі, де його на ранок і знайшли службовці. Про негідну поведінку співробітників адміністрація готелю оповістила представників посольства США в Голландії. Ті, в свою чергу, передали інформацію керівникам Секретної служби, включаючи її главу Джулію Пірсон, яка перебувала в Гаазі. Американцям, яких відправили "в адміністративну відпустку" до проведення розслідування, довелося повернутися назад до США.

Згідно зі статутом служби, співробітники не мають права вживати алкоголь за 10 годин до початку завдання. При цьому порушників мали в неділю залучити до роботи, пов'язаної з прибуттям до Голландії Обами (до приїзду в Гаагу президент був в Амстердамі, де брав участь у брифінгу в Державному музеї - Рейксмузеумі - разом з прем'єр -міністром країни Марком Рютте). Таким чином, їхні посиденьки в барі в суботу були порушенням правил.

За даними джерел, всі троє входили в елітний підрозділ підрозділ CAT (counter - assault team - "штурмова група"). Причому порушники були агентами 13-го рівня (з 15 можливих). Один з них був лідером штурмової команди, хоча юридично не обіймав керівну посаду.

В обов'язки співробітників CAT входить охорона президента "за особливих обставин" - наприклад, якщо виникає загроза нападу терористів. Всі співробітники цього підрозділу проходять серйозну фізичну і психологічну підготовку, а також отримують найсучасніші зразки зброї. Однак, як розповіли The Washington Post колишні співробітники CAT, робота там дуже напружена і виснажлива - так, під час відряджень робочий день може тривати 12 годин.

У 2012 році, нагадує газета, сталася схожа історія: перед прибуттям Обами в Колумбію для участі в Саміті Америк у квітні кілька співробітників Секретної служби влаштували в Картахені вечірку з алкоголем і повіями. Причому скандал вибухнув після того, як один з американців відмовився оплатити послуги своєї "подруги". Тоді Обама назвав дії співробітників спецслужби неприйнятними.

"Ми представляємо народ Сполучених Штатів, і коли ми їдемо за кордон, я очікую, що ми будемо дотримуватися найвищих стандартів поведінки", - сказав він.

Після події в Картахені 10 чоловік позбулися посад, правила для співробітників були посилені, а глава Секретної служби Марк Салліван, вибачившись за порушників, подав у відставку після 30 років служби.

Американські ЗМІ повідомляли і про ще давніші пригоди: так, за даними KIRO-TV, співробітники Секретної служби під час візиту президента до Сальвадор в березні 2011 року відвідували стрип-клуби, зустрічалися з повіями і вживали алкоголь у великій кількості, вихваляючись тим, що охороняють Обаму. Газета The Wall Street Journal повідомила, що агенти розважалися зі стриптизерками в Москві в 2000 році в період, коли Сполучені Штати очолював президент Білл Клінтон.

Нагадаємо, торік після відрядження до Москви позбувся посади генерал-майор Майкл Керрі, який командував ракетними частинами стратегічного призначення. Між зустрічами з російськими колегами, присвяченими питанням ядерної безпеки, американець несподівано припався до міцних напоїв і спілкування з незнайомими жінками, чим, на думку інших членів делегації, "поставив усіх під загрозу".

Втім, деякі американські солдати віддаються подібним розвагам не тільки за кордоном. У 2013 році співробітник Секретної служби був звільнений за те, що у себе на батьківщині забув патрон у випадкової знайомої і намагався проникнути до неї в кімнату, скориставшись службовим посвідченням.

Президент США почав турне з Амстердама, завершить його в Ер-Ріяді

Неприємний інцидент, що стався в Гаазі, на плани американського президента ніяк не вплинув. Поїздка Обами до Європи почалася з переговорів з прем'єр- міністром Нідерландів Марком Рютте. З Амстердама він відправився на міжнародний саміт з ядерної безпеки. Виступаючи там з промовою, Обама вкотре висловив свою позицію щодо подій у Криму і прокоментував дії Росії проти України, назвавши РФ "регіональною державою", а вторгнення в Україну - "слабкістю".

Також Обама провів двосторонні переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном, з наслідним принцом Абу-Дабі Мухаммедом бен Заїдом аль- Нагаяном і тристоронню зустріч з президентом Республіки Корея Пак Кин Хе і прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, а також був присутній на зустрічі лідерів G7.

Як повідомив заступник помічника президента США з національної безпеки Бен Родс, в середу, 26 березня, Обама перебуватиме в Брюсселі. Ключовою частиною його візиту до бельгійської столиці стане саміт США - ЄС, на якому обговорюватимуться ситуація в Україні, перспективи створення трансатлантичної зони свободою торгівлі, хід врегулювання ядерної проблеми Ірану і низка інших важливих питань. Крім того, в Брюсселі Обама зустрінеться з генсеком НАТО Андерсом Фог Расмуссеном, з королем бельгійців Філіпом і прем'єр-міністром Бельгії Еліо Ді Рупо, а також виступить у Брюсселі з програмною промовою, в якій викладе своє "бачення трансатлантичних відносин, європейської безпеки".

Четвер, 27 березня, керівник вашингтонської адміністрації зустріне в Римі, почавши день аудієнції у Папи Римського Франциска. Після візиту до Ватикану Обама проведе зустріч з президентом Італії Джорджо Наполітано. Потім у президента США відбудуться переговори з новим прем'єром Італії Маттео Ренці. Завершиться зарубіжна поїздка Обами візитом в Ер-Ріяд, який, як очікується, припаде на 28-29 березня. З королем Саудівської Аравії Абдаллою ібн Абдель Азізом Аль Саудом Обама обговорить зусилля, спрямовані на підтримку сирійської опозиції, стан палестино-ізраїльського мирного процесу, зусилля, покликані привести до розв'язання проблеми ядерних розробок Тегерана.

Зазначимо, секретна служба США посилила правила поведінки агентів у зарубіжних поїздках: їм заборонили відвідувати сумнівні заклади та вживати алкоголь.
Категория: news, Мир | Просмотров: 2340 | Добавил: redaktor
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.