Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » » Скандальний репер з РФ Моргенштерн скасував тур Україною: соцмережі обурені, СБУ не виключає перевірку

Скандальний репер з РФ Моргенштерн скасував тур Україною: соцмережі обурені, СБУ не виключає перевірку
Скандальний російський реп-виконавець Моргенштерн (Алішер Валєєв) який планував провести кілька концертів в Україні, скасував анонсований тур. Про це він повідомив у себе в Instagram та на ютуб-каналі під час прямої трансляції, що його концерти в Україні не відбудуться.
Нагадаємо, що попередній візит репера до України закінчився скандалом. Його концерт відбувся в Одесі 8 грудня 2019 року: в цей день в Україні було оголошено загальнонаціональну жалобу за загиблими в результаті пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Незважаючи на це, концерт не скасували. А сам Моргенштерн назвав день жалоби за загиблими “йо**ною показухою”. Тож, коли він 2021 року оголосив про концерти в Україні – українці відреагували дуже жорстко і негативно.
Через скандал з’явилися заклики заборонити реперу в’їзд в Україну. На сайті президента України навіть з’явилася петиція про заборону Моргенштерну давати концерти на території нашої країни, проте вона не набрала необхідну кількість підписів.
При цьому репер активно демонструє свою прихильність до режиму президента країни-агресора Володимира Путіна, а також глави Чечні Рамзана Кадирова.
“Путін – красень. Я вірив в справедливість, в те, що повинна бути рівність, все чесно повинно бути, згідно із законом. А потім зрозумів, що зі світом абсолютно марно боротися. Немає ніякого сенсу. Щоб жити є всього один спосіб – просто приймати все. Якщо щось відбувається, якщо щось якось працює – воно так і працює, я з цим сперечатися не буду”, – заявив він в інтерв’ю Юрію Дудю.
Через півтора року після скандальних заяв репер мав намір повернутися в Україну із великими сольними концертами у трьох містах.
За даними квиткового агентства Kontramarka, концерти Моргенштерна були заплановані в Україні на червень: 3 червня – в Києві, 4 червня в Харкові, 7 червня – в Запоріжжі.
Після скандального виступу репера в Одесі Служба безпеки України заявила, що надасть оцінку діям Моргенштерна в Одесі та здійснить перевірку Алішера Валєєва у зв’язку з його планами щодо проведення концертів в Україні.
Артем Дехтяренко заявив: “Організаторам повідомлено, що на момент попередньої перевірки підстави для недопущення цього громадянина РФ до участі у гастрольній діяльності у Службі безпеки України були відсутні”.–
Щодо запланованих концертів в Україні у червні 2021 року, спікер СБУ Дехтяренко порадив дочекатися офіційної позиції СБУ. Від детальних коментарів спікер відомства відмовився.
“Як і зазначалося раніше, ми не виключаємо, що можлива повторна перевірка на предмет підстав про недопущення в Україну. Але дочекаймось офіційної позиції”, – заявив Дехтяренко.
На уточнювальне питання про те, чи проводить на цей час СБУ перевірку репера, чи вона лише можлива у перспективі, Дехтяренко відповів:
“Службою постійно вивчаються та аналізуються усі обставини та факти. За результатами прийнятих рішень будемо повідомляти окремо”.
Українці обурені тим, що реперу й досі дозволено безперешкодно проводити концерти в Україні. Тому у соціальних мережах небайдужі користувачі вимагають, щоб СБУ заборонила в’їзд Валєєву, а організатори скасували заплановані концерти.
Тому цілком очевидно, що саме ці дії спонукали Моргенштерна відмовитись від широко анонсованого у мережі інтернет тура Україною, лишилося дочекатись, чи повернуть гроші за скасовані концерти глядачам організатори на містах.
Категория: news » Украина | Просмотров: 4938 | Добавил: Tymchenko
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.