Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Паспорти зіпсували українцям відпустки - преса

Паспорти зіпсували українцям відпустки - преса
Засилля корупції в країні залишається в центрі уваги газети "Коммерсантъ Украина". В статті "Суду на них немає" видання аналізує результати опитування, згідно з якими більше третини українців вирішували проблеми за допомогою хабарів.


Висновки експертів Transparency International і Gallup International, які проводили опитування, є цілком правдоподібними, каже член комітету Верховної ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, "свободівець" Олег Осуховський. "Україна за рівнем корупції плентається десь поруч з африканськими країнами. Суди, особливо господарські, де вирішуються серйозні грошові питання, займаються відкритим свавіллям і знищують український бізнес."
Втім, повністю викоренити корупцію неможливо навіть за наявності бажання у влади – її можна лише мінімізувати, попереджає політолог Володимир Фесенко: "В першу чергу необхідні реформи в судовій системі та системі МВС. Тоді рівень корупції в суспільстві помітно зменшиться."
Тим часом, представники влади запевняють газету, що держава вже багато зробила для викорінення корупції, але наголошують, що це справа не одного дня. "Найголовніше - це особа судді, а змінити психологію людини найскладніше. Ми повинні прагнути до жорсткості критеріїв відбору суддів", - цитує "Коммерсантъ Украина" главу Вищої ради юстиції Олександра Лавриновича.
Протестів, як у Туреччині, не буде?

Чому Гостинний двір не став "українським Ґезі"? Таке питання ставить газета "Україна молода", аналізуючі неспроможність українців захищати свої права за допомогою протестів на прикладі подій навколо київських історичних пам'яток.
Хоча київські активісти і бачать певну схожість між стамбульським парком Гезі, навколо якого в Туреччині спалахнули багатотисячні протести, та київським Гостинним двором, скандальна перебудова української пам'ятки так і не стала приводом для протестів. "Чому кияни неактивні? Їхня відповідь досить проста: тому що ліниві і вважають, що за них вийде хтось інший", - пояснює соціолог Ірина Бекешкіна.

"Ліниві кияни" не захищали Гостинний двір так, як турки парк Ґезі у Стамбулі
Головна проблема – у неготовності киян об'єднатися, пояснює журналіст Андрій Куликов. Хоча ситуація потроху змінюється, і останні події у Врадіївці свідчать, що гуртуватися українці вже здатні, наголошує "Україна молода".
"Змінити ситуацію на сьогодні можна лише вулицею. І чим швидше громадяни це зрозуміють, тим краще буде для всіх", - цитує газета активіста Єгора Соболєва.
Ефектний та неефективний парламент

Ефектність та неефективність – так описує роботу другої сесії Верховної ради газета "День" напередодні її офіційного завершення.
Аналізуючи діяльність нардепів, газета згадує численні порушення з їхнього боку, зокрема нескінченні прогули засідань, та їхню непродуктивність: ухвалено і введено в дію за період сесії було лише 39 законів. З такими висновками погоджується політолог Вадим Карасьов. Втім, він бачить і певні плюси: "Головне, що Верховна рада все ж таки стала реальним інститутом політичного представництва".
Експерт Вікторія Подгорна пов'язує неефективність парламенту з малою кількістю робочих днів. А також – з триваючою боротьбою між авторитарною системою, яку лобіює більшість та демократичною моделлю, яку сповідує опозиція.
"Утім, я б не називала такую модель повністю демократичною з однієї причини: у протистоянні цих двох стратегій насправді не видно інтересів самого суспільства. Тобто у внесених законопроектах майже ніколи не враховували громадську думку", - наводить "День" слова пані Подгорної.
Зіпсовані відпустки

Тисячі українців стали заручниками плутанини з виробництвом і видачею закордонних паспортів, обурюється газета "Сегодня". Багатьом доводиться скасовувати відпустки через тяганину з друком документів, право на який перейшло від концерту ЄДАПС до комбінату "Україна".
"У нас плани до 15 липня вийти на штатний режим, закрити "борги", тобто видати ті паспорти, які ми мали надрукувати за минулі тижні. Але це поки плани", - повідомив газеті глава прес-служби Держміграційної служби Сергій Гунько.
Експерт організації "Європа без бар'єрів" Олександр Сушко налаштований більш скептично: "Думаю, громадяни найближчим часом не зможуть отримати паспорти, так як змінюються стандарти і весь процес".
Порадіти в цій ситуації можна лише потенційному здешевленню паспортів, наголошує "Сегодня", адже ціна бланка, надрукованого "Україною", становитиме близько 82 гривень замість 120-ти.

Источник
Категория: news, Украина | Просмотров: 2449 | Добавил: Moderator
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.