Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » ДПІ у Ворошиловському районі м. Донецька ГУ МІндоходів у Донецькій області

ДПІ у Ворошиловському районі м. Донецька ГУ МІндоходів у Донецькій області
За три місяці Міндоходів виявило майже 12 тис. нелегальних найманців

Протягом січня-березня 2014 року фахівцями Міндоходів виявлено майже 12 тис. найманих осіб, праця яких використовувалася роботодавцями без укладання трудових угод. За результатами перевірки порушники сплатили до бюджету майже 7 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 8 млн. грн. єдиного внеску.
До державної реєстрації також залучено 5 тис. громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без реєстрації. Бюджет отримав додаткових 2 млн. грн.
Як зазначають аналітики відомства, під час перевірок порушення податкового законодавства під час виплати зарплатні та інших доходів фізичних особам фіксується в 9 випадках з 10. За виявленими фактами порушень за три місяці поточного року до бюджету донараховано майже 39 млн. грн. податку та штрафних санкцій.
Крім того, за результатами спільних заходів Міндоходів та органів місцевої влади понад 15 тис. підприємців, які виплачували зарплату своїм робітникам менше мінімальної, підвищили рівень оплати праці. Внаслідок цього бюджет отримав додаткових 26 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб.
Загалом, у І кварталі поточного року до бюджету надійшло понад 16 млрд. грн. податку на доходи фізичних осіб, що на 203,4 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року.

Міндоходів Донеччини: викрито схему податкового шахрайства з використанням новітніх технологій на суму понад 24 млн. грн.
Співробітники слідчо-оперативних підрозділів Міндоходів Донеччини викрили схему ухилення від сплати податків посадовими особами підприємства, яке є посередником з оплати популярних ігрових сервісів. Бюджет України недоотримав більше 24 млн. грн.
Для здійснення оплати таких он-лайн ігор, як «World of tanks», «Dota», «Вікінги» тощо, підприємство пропонувало клієнтам різні платіжні засоби, серед яких оплата кредитними, дебетовими і передплаченими картами, мобільні платежі, sms-платежі, електронні гроші та готівка. Як встановили правоохоронці, протягом останніх двох років підприємство отримало від комп’ютерних гравців з України понад 122 млн. грн. Потім ці суми переводилися компаніям з Росії та іншим нерезидентам як винагороду за використання комп’ютерних програм.
Отримані гроші відображалися у податковій звітності підприємства не як дохід, а як роялті, виплачені у грошовій формі. Це давало підстави махінаторам взагалі не нараховувати і не сплачувати до бюджету податок на додану вартість.
У відношенні посадових осіб підприємства розпочато кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі.

- Процес створення умов контролю державою за дотриманням законності у сферах економіки, пов'язаних з використанням новітніх технологій, вже розпочався і однозначно призведе до збільшення обсягів коштів, що надходять до бюджету України. Ті мільйонні обороти тіньового сектора економіки, які дає «електронний бізнес» недобросовісним платникам податків, протягом недовгого часу будуть виведені з тіньового сектора, і втрати бюджету країни будуть компенсовані в повній мірі, - зазначає начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Донецькій області Євген Азаров.

Бюджетне відшкодування ПДВ можна отримати шляхом оформлення облігацій

Невідшкодовану суму податку на додану вартість можна отримати шляхом оформлення облігацій внутрішньої державної позики.
Законом України від 27.03.2014 № 1165-VII "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" передбачено здійснити відшкодування ПДВ платникам, у яких суми податку задекларовані до відшкодування до 1 січня 2014 року, підтверджені перевірками та не відшкодовані на 03.04.2014р., шляхом оформлення облігаціями внутрішньої державної позики.
Термін обігу зазначених облігацій - п'ять років.
Оформлення відшкодування сум податку на додану вартість облігаціями внутрішньої державної позики здійснюється на підставі заяви платника податку, яка подається до контролюючого органу та носить добровільність здійснення такого відшкодування.
При цьому, оформлення облігацій прирівнюється до видачі платнику податку суми бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів з бюджетного рахунка на рахунок платника податку.
На підставі отриманих від відповідного контролюючого органу реєстрів інвентаризації платників податку та висновків із зазначенням суми податку на додану вартість, що підлягає відшкодуванню з бюджету орган, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, оформлює видачу платникам податку суми бюджетного відшкодування, зазначеної у реєстрах та висновках протягом п'яти операційних днів після отримання висновку контролюючого органу.
Порядок випуску, обігу, погашення зазначених облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість, а також основних умов їх випуску затверджується Кабінетом Міністрів України.
На Донеччині через митний кордон пропущено більш ніж 4,7 млн. тонн вантажів
За три місяці поточного року через державний кордон України у зоні діяльності Східної митниці прослідувала майже 651 тисяча громадян, серед яких 8% - із заповненням декларації.
Протягом цього періоду через пункти пропуску і пункти контролю було пропущено більш ніж 4,7 млн. тонн вантажів, з яких 1,4 млн. тонн – транзитні.
У першому кварталі 2014 року на Донеччині митний кордон перетнуло більше 152 тис. автотранспортних засобів, майже 65 тис. вагонів, близько 2,3 тис. повітряних та 508 морських суден.

ПУЛЬС

Нагадаємо, що поскаржитися на неправомірні дії або бездіяльність працівників Міністерства доходів і зборів можна цілодобово за телефоном (044) 284-00-07.
«За допомогою прямої телефонної лінії ”Пульс”, що запроваджена для подолання корупції та упередження неякісного обслуговування підприємців, фахівці відомства не лише приймають повідомлення від громадян, а й інформують заявника про вжиті заходи», - зазначила начальник ГУ Міндоходів у Донецькій області Вікторія Луценко.

Наказ Міндоходів України від 22.10. 13 № 609

Наказ Міндоходів України від 22.10. 13 № 609 "Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів "
Додаткові матеріали : http://minrd.gov.ua/diyalnist-/zakonodavstvo-pro-diyalnis/nakazi-pro-diyalnist/62901.html

Легалізація заробітної плати – важливе соціальне питання!

Легалізація заробітної плати являється одним із важливих і пріоритетних завдань, яке знаходиться на постійному контролі у працівників територіальних органів Міндоходів. Нажаль є окремі роботодавці, які свідомо ігнорують закони та практикують виплату найманим працівникам заробітної плати «у конвертах». Якщо заробітна плата виплачується громадянам таким способом або з заниженням реальних доходів, то це у майбутньому призводить до зменшення нарахованих сум пенсій. Тому, самі громадяни мають стати на захист своїх конституційних прав, вимагаючи офіційного оформлення трудових відносин.
ДПІ у Ворошиловському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області не залишає поза увагою ці проблеми, бо захист прав та законних інтересів платників податків - це один із пріоритетів органів Міндоходів. Саме тому й активізовано роботу з легалізації отриманих доходів. Основним напрямом при адмініструванні податку з доходів фізичних осіб є робота з суб’єктами господарювання, що виплачують найманим працівникам заробітну плату на мінімальному, або навіть і нижче мінімального рівня та мають заборгованість по виплаті зарплати.
Шановні громадяни, якщо з Вами не оформлені трудові відносини, Вам виплачують заробітну плату в розмірі меншому, встановленого законодавством рівня, або ж виплачують заробітну плату в "конвертах", повідомляйте про такі факти за телефонами довіри, які працюють у ваших ДПІ .
Також більш відповідальніше повинні поставитися до цього питання і роботодавці, не порушувати Закон, оформляти належним чином трудові відносини зі своїми працівниками. Варто не забувати, що виплата нелегальної заробітної плати передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність та впливає на наповнення дохідної частини бюджету.
Категория: blog | Просмотров: 4569 | Добавил: Vorosh
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.