Актуальное
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
В Запорожье за 10 месяцев произошло более 2х тысяч аварий, в которых погибло 14 человек
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Ляльки та Ляльководи

Ляльки та Ляльководи
Найцікавіші новини - не з інсайдів. Вони у відкритому доступі, досить уважно читати і трохи думати. Іноді новини є донесенням актуальної та важливої для суспільства інформацією, але поряд з цим можуть бути зброєю спрямованою на маніпуляцію громадською думкою в руках досвідчених ляльководів-фокусників, у т.ч. з «первопрестольной» та її сателітів з самопроголошених утворень Л/ДНР».
Отже, просто простежте за руками фокусників і все стане ясно:

Яка новина поширюється через соціальні мережі та телеграм-канали:
Нібито прийняте рішення уряду про наміри примусового виселення на територію РФ громадян України мешкаючих на ТОТ які були вимушені отримати документи «псевдореспублік» Л/ДНР та РФ, позбавлення їх громадянства України у масовому позасудовому порядку.

Який контекст новини: порушень рівності конституційних прав і свобод частини громадян України в залежності від місця їх мешкання, «відмови від них» офіційним Києвом.

На кого спрямована дезінформація: громадяни України які проживають на тимчасово окупованій Російською Федерацією території «Л/ДНР» та АР Крим, внутрішньо переміщені особи які мають родинні зв’язки з ТОТ, членів радикальних організацій націоналістичного спрямування.

Якими коментарями наповнюють публікацію: підтримки нібито прийнятого рішення від імені різних націоналістичних організацій, пересичених громадян України які буцімто готові віддати АР Крим та частину Донецької та Луганської території загарбникам та «відгородитися від Донбасу», «надавши їм право жити як вони хочуть», підкреслено зверхнє ставлення до вимушених переселенців які проживають на контрольованій урядом території та мешканців ТОТ як до «співпрацюючих з окупантами».

Які ЗМІ поширюють: первинне розміщення у ЗМІ з доменом «ru», яке вказує на належність до країни-агресора, з наступним поширенням у інтернет-виданнях належних опозиційних до влади України політичних сил, орієнтованих на зближення з Російською Федерацією та просунення тезису «братського народу».

Яку мету переслідує: розколення суспільства, підрив довіри жителів ТОТ до української держави та влади через закладення підґрунтя протистояння у суспільстві, розриву комунікаційний каналу між населенням підконтрольної та окупованої території України а також нагнітання протесних настроїв.

Які основні завдання поширення фейку: опосередковане підведення громадян до висновків про неефективність діяльності представників держави у владних структурах, провокування протестних настроїв серед переселенців з тимчасово окупованих територій, які проживають в Україні, їх штучного підбурення, формування негативної думки щодо діяльності вищого керівництва держави штучне інспірування конфліктів та маніпулювання громадською думкою шляхом поширення мови ворожнечі, деструктивних меседжів та фейкової інформації.

Хто зацікавлений: РФ та контрольовані нею представники «псевдореспублік» «Л/ДНР», внутрішня опозиція.

Чому представляє небезпеку: цілеспрямований зовнішній вплив на формування громадської думки з використанням ЗМІ здатний призвести до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні.

Яка відповідальність наступає за призиви у соціальних мережах до насильницької зміни державної влади чи конституційного ладу:
Стаття 109 Карного кодексу України.
Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади
1. Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій, -
караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.
2. Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, -
караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.
3. Дії, передбачені частиною другою цієї статті, вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, -
караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Можливо у читачів виникне питання доцільності детального розтину інформації, яка поширювалась у соцмережах та пабліках на перераховані складові, але інколи виникає необхідність і в хірургічних препараціях нібито простенької фейкової новини, для того щоб не допустити процес утворення злоякісної пухлини громадської недовіри до влади та суспільства та вивезти з тіні ляльководів смикаючих за чутливі теми для досягнення власних цілей.
Категория: news | Просмотров: 3405 | Добавил: Tymchenko
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.