Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Сергій Бурка: "Я б розглянув пропозицію про зміну громадянства"

Сергій Бурка: "Я б розглянув пропозицію про зміну громадянства"
Один з найсильніших гандболістів України, лідер запорізького "Мотора" Сергій Бурка розповів "Чемпіону" про перспективи виступати під прапором іншої країни, поділився планами на новий сезон, а також зізнався, чому свого часу не пішов у секцію баскетболу.

- Вітаємо Вас, Сергію! Яким запам'ятається для Вас минулий сезон?

- Сезон, я вважаю, видався для мене і для "Мотора" вдалим. Ми виконали практично всі завдання, поставлені керівництвом. В Україні нам потрібно було виграти регулярний чемпіонат, потім стати чемпіонами, а також виграти Кубок і якомога краще виступити у Кубку ЄГФ. "Мотор" вперше в історії став чемпіоном України - це, безперечно, успіх.

- У "Мотор" Ви перейшли з іншої запорізької команди - "ЗТР". Важким видався перехід?

- Проблем влитися в команду не було. З багатьма гравцями я і раніше виступав пліч-о-пліч, в тому числі у "ЗТР" і в збірній Україні. А от тренувальний процес у моїй нинішній та колишній командах відрізняється, в "Моторі" - складніше. Принаймні, коли на чолі команди був Микола Чигарьов, ми мали багато фізичних навантажень. А так... Жодних проблем з переходом не було.

- Хто нині готує команду до сезону?

- Новий головний тренер - Сергій Бебешко. Другим тренером залишися Микола Степанець, а з воротарями і надалі працюватиме Микола Плюйко.

- Де і як готуєтеся до нового сезону?

- Ми вже тиждень на зборах в Алушті, а до того в Запоріжжі мали кілька тренувань. Зараз тренуємося по два рази на день. Перше тренування - тригодинне, спрямована на фізичну витривалість: біг, швидкісні тренування і тренажерний зал. А вечірнє тренування більше зорієнтоване на техніку - працюємо з м'ячами, награємо комбінації, виконуємо кидки.

- Що можете сказати про методики нового тренера Сергія Бебешка?

- У нього більш науковий підхід, все по новим методикам і технологіям. Нещодавно здавали тести, хто в якому стані. В нього до усіх індивідуальний підхід: якщо це задня лінія - у нього одна програма підготовки, якщо передня - зовсім інша. Так само розподілені і навантаження.

- Бебешко є жорстким тренером?

- У нього відносини з гравцями побудовані на взаємній довірі. Якщо ми не будемо його обманювати і виконуватимемо все, що він каже - то так воно і залишиться, без жорсткості.

- Як вважаєте, клубний гандбол в Україні прогресує, регресує, чи топчеться на місці?

- Прогресує. Погляньте, раніше в нас був один "ЗТР", і ніхто не міг скласти йому конкуренцію. А за останні роки відкрилися такі команди як "Динамо" (Полтава), наш "Мотор", в чемпіонат України їдуть гравці з-за кордону. За рахунок доволі високої конкуренції український гандбол і росте.

- Як вважаєте, чому збірній не вдалося пробитися в плей-офф чемпіонату Європи-2014?

- Насамперед, не змогли зібрати оптимальний склад. Багато травмованих в цьому сезоні - не знаю, з чим це пов'язано. Можливо тому, що стало важче в чемпіонаті грати. У гравців є і кубкові, і єврокубкові ігри, а багато хто і зовсім не приїхав до збірної.


- Немало таких, хто вже й не приїде... Українські гандболісти за традицією змінюють громадянства та виступають за інші збірні. На Вас виходили з такими пропозиціями?

- Поки що ні, але якби надійшли пропозиції - не знаю, що б я відповів... Напевне, категоричні "Ні, я гратиму лише за Україну" я б не сказав. Розглянув би пропозиції.

- Ви переросли рівень чемпіонату України, як вважаєте?

- Над цим питанням я думав, і думав серйозно. Я дуже хочу, щоб цей рік вийшов у мене з "Мотором" вдалим, і щоб ми вийшли в Лігу чемпіонів. І якщо там відіграти добре, відчути себе впевнено, то можна їхати грати за кордон. Втім, я вважаю, що мені вже пора їхати в сильніший чемпіонат. Раніше я гадав, що ще не готовий, не зміцнів, треба ще вдома пограти... Але тепер я вважаю, що готовий до нових викликів.

- Як далеко "Моторові" під силу пробратися у Лізі чемпіонів?

- Нам під силу далеко зайти, команда у нас молода. Я ще не знаю повного складу, хто буде грати в новому сезоні - ще не всі приїхали. Але ті гравці, які вже є в розташуванні клубу - це дуже хороші гандболісти! Половина збірної України, гравці з Росії, Білорусі, і всі досвідчені! Грали в тому числі і в Лізі чемпіонів, і за свої збірні.

Єдине, що нам може зашкодити - незіграність. Адже ми наразі мало часу граємо в одній команді. Цього року, я вважаю, ми повинні показати високий результат на міжнародній арені.

- Що потрібно зробити, щоб підняти загальний рівень українського гандболу?

- Починати щось робити потрібно ще зі шкільного рівня. Потім залучати інвесторів і робити так, щоб гандбол був цікавий людям. Показувати матчі по телевізору, писати про гандбол в газетах. Візьмемо ддя прикладу той таки баскетбол: він у нас теж не сильно розвинений. Але особисто я із задоволенням раз на тиждень дивлюся передачу, в якій висвітлюються всі баскетбольні події в Україні, останні новини, огляд матчів, конкурси... Загалом, глядач бачить, що такий вид спорту, як баскетбол, є в Україні. А у нас в гандболі з цим проблеми.



- До речі, чому Ви з такими антропометричними даними (нині зріст Сергія Бурки - 208 см) не пішли у дитинстві на секцію баскетболу?

- Баскетбол мені не дуже подобається, як вид спорту. Не моє це. Я, ще коли вчився в школі, грав у баскетбол за шкільну команду - не зацікавило. А спробував гандбол, і мені відразу сподобалося! Напевне, гандбол - більш, так би мовити, чоловіча гра, більш динамічна. Це мені підходить.

- У магазинах на вас звертають увагу?

- Так. Найчастіше питання від перехожих: "Ви спортсмен?", потім запитують "Ви баскетболіст?". Я відповідаю - та ні (сміється - авт.). Хоча в Запоріжжі можуть сказати відразу, що я гандболіст. Адже у нас місто гандбольне!

Источник
Категория: news, Пульс города | Просмотров: 2380 | Добавил: Moderator
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.