Актуальное
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
В Запорожье за 10 месяцев произошло более 2х тысяч аварий, в которых погибло 14 человек
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Шкапенко: "Запорожскую школу считаю одной из лучших в Украине"

Шкапенко: "Запорожскую школу считаю одной из лучших в Украине"
Павло ШКАПЕНКО, екс-гравець «Металурга» Зп:

— Запорізьку школу вважаю однією з найкращих в Україні, мабуть, чи не кращою, враховуючи, скільки випускників «Металурга» зараз грають в командах вищого та нижчих дивізіонів. Велика заслуга в цьому керівника школи Леоніда Ключика, тренера Юрія Маркіна, який був патріотом запорізького «Металурга» і зараз передає свій досвід молодому поколінню. Працюють у школі й інші вихователі, які понюхали пороху великого футболу.

Не хотів переходити на персоналії, але навіть київське «Динамо» звернулось до послуг не власних голкіперів, а вихованців запорізького клубу — Станіслава Богуша та Максима Коваля. Те, що у першого не все вийшло — інше питання. Але впевнений, Богуш ще покаже себе. На хорошому рахунку в «Чорноморці» Дмитро Безотосний, який працює пліч-о-пліч з колишнім тренером воротарів «Металурга» Андрієм Глущенком. На мій погляд, власні кадри треба берегти і цінувати.

Багато футболістів ще не встигли як слід пограти за «Металург», як уже опинилися в інших командах. Едуард Соболь тільки-но засвітився, як тут-таки перейшов у «Шахтар». Сергій Кривцов також обрав варіант з Донецьком, небагато погравши в Запоріжжі. Андрій Цуріков і Сергій Сидорчук тільки-но почали розправляти крила в «Металурзі», як їх покликали в «Динамо». Від «УФ» дізнався, що 18-річний Валерій Лучкевич, який виступав за команду 19-річних, лише кілька разів виходив на поле в складі молодіжної команди, а його вже переманив у свої ряди «Дніпро». Може, й добре, що хлопець перебрався в такий амбіційний клуб. Але, з іншого боку, якщо запорізька команда збирається покращувати свої результати, не можна так розкидатися власними футболістами. Негоже клубу, у якого стільки кваліфікованих вихованців, животіти на дні турнірної таблиці.

Відомо, що не залишаться в Запоріжжі Євген Опанасенко і Євген Пісоцький, які перейдуть в інші команди на правах вільних агентів. Як це можна пояснити? Недалекоглядністю керівництва? Не знаю. Раніше у «Металурга» часто мінялися керівники, але останнім часом у цьому питанні наче намітилася стабільність. Те саме хочеться бачити і стосовно команди, тренерського штабу. Прикро, що такі вихованці клубу, як Опанасенко і Пісоцький, будуть приносити користь не «Металургу».

Хотів би ще наголосити, що колишні футболісти запорізької команди не поспішають повертатися до рідної домівки. Так, Володимир Аржанов волів продовжити кар’єру не в «Металурзі», а в «Чорноморці». Звичайно, може, йому просто не пропонували повернутися. Але, на мій погляд, такий гравець, як Аржанов, який спроможний і сам забити, і партнерам асистувати, міг би допомогти «Металургу».

Пригадую моє покоління, гравців 1971–73 років народження, — Іллю Близнюка, Ігоря Лучкевича, Сергія Ключика, Олексія Антюхіна, того ж Юрія Маркіна. І тоді, і зараз запорізька школа була вельми плодовитою. Сподіваюся, так буде і надалі.

Источник
Категория: news, Пульс города | Просмотров: 2696 | Добавил: redaktor
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.