Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Україна перенесла суперечку з Росією щодо Roshen у СОТ

Україна перенесла суперечку з Росією щодо Roshen у СОТ
Україна порушила питання торгових обмежень Росії щодо українських кондитерських виборів на рівні Світової організації торгівлі. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

У повідомленні зазначається, що 30 жовтня під час засідання Комітету СОТ з технічних бар’єрів в торгівлі (м. Женева), представник Мінекономрозвитку порушив питання заборони Російською Федерацією імпорту кондитерських виробів з України.

"Україна наголосила на непрозорості вжитого заходу, його невиправданості та дискримінаційному характері, нагадала експертам РФ про зобов’язання надати відповіді та офіційні роз’яснення Україні з обґрунтуванням заходів згідно норм СОТ. Україна закликала РФ негайно відмінити заборону на імпорт, оскільки такі заходи не можуть бути обґрунтовані положеннями Угоди ТБТ та зобов’язаннями, взятими при вступі РФ до СОТ", - йдеться у повідомленні прес-служби.

У Мінекономрозвитку також додали, що питання заборони РФ імпорту української кондитерської продукції також порушувалось під час засідання Комітету СОТ із санітарних та фітосанітарних заходів 16-18 жовтня 2013 року, де представником України також була зроблена відповідна заява про неприйнятність заборон в торгівлі РФ.

"Україна залишає за собою право повернутись до розгляду даного питання у всіх відповідних органах СОТ", - зазначила заступник директора департаменту співробітництва з СОТ та з питань торговельного захисту Мінекономрозвитку Світлана Зайцева.

Як повідомлялось, Росспоживнагляд під час інспекції фабрик кондитерської компанії Roshen виявив "принципові проблеми на виробництві", та заявив, що готовий повторно перевірити виробника після їх усунення.

Окрім того Росспоживнагляд заявив, що робота експертів в Україні проходила в неділовій та недружній обстановці, створеній керівництвом Мінагрополітики України, «яке виступило із заявами, спрямованими на дискредитацію експертів».

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк висловив обурення тим, що в складі інспекції Росспоживнагляду з перевірки фабрик Roshen були представники російських кондитерських компаній, які можуть здійсювати промислове шпигунство.

Також Мінстрества аграрної політики та продовольства заявило, що інспекційна група Росспоживнагляду порушила процедуру перевірок та відмовилася від конструктивного вирішення питання двохсторонньої торгівлі. Українська сторона вважає висновки інспекції безпідставними.

У липні Росспоживнагляд заборонив постачання до РФ шоколадних цукерок, вироблених на українських фабриках Roshen.

Молдова, Казахстан, Таджикистан, Білорусь перевірили українські цукерки та не знайшли порушень щодо їх якості та безпеки.

Посол РФ в Україні Міхаіл Зурабов заявив, що у Росії є питання до виробництва, а не якості продукції Roshen.

Источник
Категория: news, Украина | Просмотров: 2910 | Добавил: redaktor
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.