Актуальное
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
В Запорожье за 10 месяцев произошло более 2х тысяч аварий, в которых погибло 14 человек
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Експерт: ЄС легше дати гроші Україні, ніж застосувати санкції проти Росії

Експерт: ЄС легше дати гроші Україні, ніж застосувати санкції проти Росії
Прем'єр України Арсеній Яценюк пообіцяв, що Україна проведе реформи та дотримуватиметься європейського курсу, у відповідь почув запевнення про європейську підтримку та фінансову допомогу. Журналісти PoloNews дізнались з коментарів Польського радіо.

«План реформ треба створювати дуже ретельно. Наразі ж важливе, що європейці вважають новий український уряд вірогідним партнером до розмов», - наголошує Ельжбєта Каца з Польського інституту міжнародних відносин. На її думку, на користь української політичної еліти зараз грає швидкість формування уряду та відносна стабільність ситуації в країні:

- Дуже важливо, що європейці погодилися підписати принаймні політичну частину Угоди про асоціацію. Саме рішення щось підписати з новим українським урядом, легітимізує нову владу в очах міжнародної громадськості. Вже найближчим часом Київ може розраховувати на євросоюзну макрофінансову допомогу обсягом в 1 мільярд 600 мільйонів євро. Решта допомоги призначена на період до 2020 року, тому дуже важливо раціонально запланувати, як офіційний Київ хоче ці гроші витратити. Європа знає, що має проконтролювати реформу системи розпорядження державними фінансами в Україні. Якщо така реформа не відбудеться, ефективність євросоюзної допомоги буде мізерною.

Останніми роками у ЄС у ставленні до України домінував своєрідний «постравматичний синдром» - розчарування наслідками «помаранчевої революції» призвело до розчарування в усій українській політиці. Напередодні минулорічного саміту у Вільнюсі на Заході багато говорили про «втому від України». Тепер ЄС, хоч і бачить на переговорах тих самих «помаранчевих лідерів», що й 5-6 років тому, однак не утримується від конкретних обіцянок. Чи це означає, що Україна повернула собі той кредит довіри, котрий мала у Європі на початку 2005-го року? Яцек Кухарчик, директор варшавського Інституту громадських справ, вважає що кредит довіри з боку ЄС Україна зараз безумовно має, от тільки характер ставлення до Києва за останні 10 років однак змінився:

- Я думаю, кредит довіри Україна здобула, в сенсі здобули ті, хто протестував на Майдані, а не політики. Українські політичні еліти мають тепер доводити, що вони на цю довіру заслуговують. Навіть намір ЄС якнайшвидше підписати Угоду про асоціацію це жест, скерований до українського суспільства, а не до політиків.

Експерт підкреслює: «Тиск з боку Росії допомагає українському урядові в тому сенсі, що Європа почала оперативний пошук швидкої готівки для Києва»:

- В ситуації, що склалася, європейським країнам легше дати гроші Україні, ніж застосувати санкції проти Росії. Парадоксально, але зараз саме росіяни переконали Брюссель та Вашингтон, що треба якомога швидше допомогти Україні.

Источник
Категория: news, Пульс города | Просмотров: 2465 | Добавил: redaktor
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.