Актуальное
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
В Запорожье за 10 месяцев произошло более 2х тысяч аварий, в которых погибло 14 человек
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » The New Republic. Після Криму Путін забере Східну Україну: цього вимагає географія

The New Republic. Після Криму Путін забере Східну Україну: цього вимагає географія
Минуло два тижні після того, як Володимир Путін попросив у верхньої палати парламенту дозвіл на використання сили в Україні. Відтоді російський президент показав, що готовий застосувати її не лише в Криму, а й в інших регіонах країни. Не сумнівайтеся, Путін збирається також забрати Східну Україну, запевняє старший редактор журналу The New Republic Юлія Йоффе.

Авторка статті звертає увагу на епізод, що стався 15 березня. Близько 80 військовослужбовців у формі без відзнак захопили газоперекачувальну станцію в селі Стрілкове Херсонської області. Вранці 16 березня прем'єр- міністр Криму Сергій Аксьонов закликав Росію надіслати для охорони захопленої станції підрозділи Чорноморського флоту.

Річ у тім, що останнім часом у Криму почалися перебої з електрикою, а центральна влада в Києві погрожує припинити постачання електроенергії, газу і води. З урахуванням географічних особливостей Криму зробити це буде нескладно, йдеться в статті.

Крим вважається півостровом лише технічно. З основною територією України його сполучає Перекопський перешийок, довжина якого в найширшому місці становить 4,3 милі, зауважує Йоффе, розглядаючи карту. "В іншому він схожий на Грецію або трохи розплавлений швейцарський сир", - ділиться спостереженнями журналістка.

А як Крим з'єднується з Росією? - цікавиться авторка статті і відповідає собі сама: "Загалом-то ніяк". Від Росії півострів відокремлений Керченською протокою, проте моста між Керчю і розташованим навпроти неї Краснодаром немає. "Тепер ви потроху починаєте розуміти логіку, якою керувався Хрущов, коли передавав Крим Україні, чи не так?" - пише журналістка.

Як же Москва буде постачати набутий нею Крим, якщо Київ все ж перекриє півострову газ, світло і воду? "Якби ви були Росією, то захотіли б ви везти товари першої необхідності поромом через затоку або будувати дорогий міст, або прокладати нові дорогі трубопроводи? Хіба не хотіли б ви використовувати вже наявні наземні шляхи сполучення (і трубопроводи)? Хіба не було б простіше захопити території на північ і на схід від Перекопу і місця, схожого на швейцарський сир, раз вже ви вже доклали зусиль для їхньої великомасштабної дестабілізації? І поки ви там, чи не захотіли б ви взяти та й забрати весь український Схід, регіони з вугіллям і трубопрокатними заводами і промисловістю? Раз вже ви вже маєте дозвіл?" - підсумовує Йоффе.

Источник
Категория: news, Пульс города | Просмотров: 2729 | Добавил: redaktor
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
Xbkfdtu   17 марта 2014 12:08
"Разве, если, когдаб" - серьёзные политики такой хренью не оперируют! Значит автор не политик, а так.. не пришей к 3,14зде рукав... или что-то вроде этого biggrin
0