Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Гуляйпільці відсвяткували 125-річчя з дня народження Нестора Махна

Гуляйпільці відсвяткували 125-річчя з дня народження Нестора Махна
У Гуляйпільському районі відбувся обласний фестиваль народного мистецтва «Вольниця», присвячений 125-річчю з дня народження Нестора Махна. Захід відбувся за сприяння голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка. Фестиваль започатковано в 2007 році за ініціативи тодішнього голови Гуляйпільської райдержадміністрації, а нині – народного депутата України Олександра Дудки.

В урочистому відкритті фестивалю взяв участь голова Громадської ради при ОДА Олександр Бабич, який привітав учасників та гостей свята від імені голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка.

Також із вітальним словом до місцевих жителів та гостей району звернувся голова Гуляйпільської райдержадміністрації Олександр Гура. Він передав вітання від народного депутата України Олександра Дудки.

- Історія має визначні віхи, і головне в них – люди. Як ті, хто жив до нас, так і сучасники, які досліджують минуле і будують мости у майбутнє. Не випадково обласний фестиваль «Вольниця» проходить саме на Гуляйпільщині, де здобував волю і правду Нестор Махно, і де сьогодні живуть славні люди-трударі, закохані в свою землю. Нам необхідно частіше зустрічатися ось таким загалом, адже для нас важлива історична правда. Бажаю гостям яскравих і незабутніх вражень від побаченого і почутого на нашій землі і тільки приємних спогадів від цього святкового дня, - зазначив посадовець.

Також було нагороджено переможців обласного конкурсу літературних творів, присвяченого 125-річчя з дня народження Нестора Махна, який був ініційований головою облдержадміністрації Олександром Пеклушенком минулого року під час робочої поїздки до Гуляйпільского району. Так, у жанрі «Драматургія» другу премією та дипломом ІІ ступеня нагороджені Степан Дев’яткін – за п’єсу «Гуляй-Поле» та Іван Кушніренко – за книгу «Нестор Махно. Від анархізму… до республіки». Третю премію та диплом ІІІ ступеню отримав Володимир Жилінський – за книги «Нестор Махно і Союз бідних хліборобів», «І вічно тополі шумлять…», «Нестор Махно і повстанці» і «Гоп, куме, не журись». У жанрі «Поезія» першу премію і диплом І ступеня здобув голова обласного осередку Національної спілки письменників України Григорій Лютий – за поетичну збірку «Махновська вольниця».

Після урочистостей розпочалась конкурсна програма фестивалю, по завершенню якої було проведено урочисте нагородження переможців. Увечері відбувся святковий концерт за участю запорізького виконавця Анатолія Сердюка.
Категория: news, Пульс города | Просмотров: 2864 | Добавил: admin
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.