Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Наступне засідання суду над "тризубівцями" відбудеться за 2 тижні

Наступне засідання суду над "тризубівцями" відбудеться за 2 тижні
Жовтневий райсуд Запоріжжя розпочав слухання справи членів організації "Тризуб", яких обвинувачують у пошкодженні майна в особливо великих розмірах. Зокрема, йдеться про обезголовлення монумента Сталіну у грудні минулого року на території обласної організації Компартії. Одного із восьми обвинувачених суд звільнив з-під варти.

Вісьмох обвинувачених до зали суду привели під конвоєм. На підписці про невиїзд – дев'ятий підсудний. Ніна Андрющенко, мати одного з хлопців у клітці, каже, що не бачила сина більше трьох місяців. У залі суду їй також не дозволили поспілкуватися з ним.

Із восьми поданих адвокатом клопотань щодо зміни запобіжних заходів, суд задовольнив лише одне – воно стосується саме студента Едуарда Андрющенка. З-під варти його відпускають на поруки одразу після завершення слухань. Решта тризубівців - залишаються у СІЗО.

Едуард Андрущенко, обвинувачений: "Підтримали багато хто: рідні, друзі, які виявились справжніми друзями, і рідний історичной факультет дуже підтримав, хвилювався за мене. Багато людей зі всієї України, і дуже дякую їм за це. Сподіваюсь, в інших хлопців теж все буде добре".

Дев’ятьох тризубівців звинувачують у пошкодженні майна в особливо великих розмірах. Мова йде про відпиляну голову монумента Сталіну 28 грудня минулого року біля приміщення обласної організації компартії України. Підсудні зізнаються, що брали участь у акції, винними себе не визнають.

Василь Абрамів, підсудний: "Я і мої товариші діяли не хз хуліганських мотивів і не мали наміру порушувати громадський порядок. Моєю метою було демонтувати бюст Сталіна. Я робив це виключно з ідеологічних міркувань. Мені було відомо що цей бюст було встановлено з порушенням закону, без відповідних дозволів і погоджень у державних органів. Сталін є злочинцем, який організовував Голодомор і масове знищення українського народу".

Запорізькі комуністи звинувачення націонал-патріотів відкидають. Кажуть, монумент встановили законно. А завдану шкоду пам'ятнику оцінюють у понад 370 тисяч гривень.

Олексій Бабурін, голова обласної організації КПУ: "Наверное, ничем не измерить все-таки страдания людей, которые собирали по-крохам на этот памятник. Памятник стоял на частной территории, и вандалы не погнушались ничем для того, чтоб причинить эту душевную боль. Я думаю, они просто укоротили век нашим ветеранам".

Наступне засідання суду призначили на 13 квітня. Паралельно із судовими засіданнями у справі "тризубівців", триває збір коштів на новий монумент Сталіну. Ініціатори - група запорізьких ветеранів, планує встановити бюст якщо не на тому ж місці, то бодай всередині офісу КПУ.
Категория: news, Пульс города | Просмотров: 2321 | Добавил: redaktor
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.