Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Первые слова премьера Азарова

Первые слова премьера Азарова

Первые слова премьера Азарова ТЕКСТ ЕГО РЕЧИСегодня Кабинет министров во главе с Николаем Азаровым провел свое первое официальное заседание. Глава правительства во вступительном слове поставил своим министрам три главных задания – спасти страну от потопа, организовать посевную и обуздать рост цен.

Свою предшественницу Юлию Тимошенко Азаров пристыдил за то, что даже основная служебная машина премьера сломана, а сама глава Кабмина ездила на личном бронированном «Мерседесе» (кстати, незадекларированном).

Ситуацию в украинских городах Азаров сравнил с блокадой в войну – дороги разбиты, улицы темные, горячая вода – практически роскошь.

Для выхода из кризиса премьер назвал два главных приоритета: возобновление строительства и стабилизация развития промышленности.

«Каждый министр должен понимать, что он запомнится либо как эффективный менеджер и реформатор, либо, как говорят, вместо борозды оставит пылищу. Подумайте, что слова забываются, а дела остаются», - завершил свое выступление Азаров.

ПОЛНЫЙ ТЕКСТ РЕЧИ АЗАРОВА:

– Шановні колеги, ми починаємо роботу Уряду. Прошу уваги!

Ми взяли на себе відповідальність за стан справ в державі в найтяжчий період, в найтяжчій ситуації.

Криза продовжується. Про рівень управління країни, яку доведено до межі, можна розповідати багато, але наведу лише один маленький приклад.

Основний службовий автомобіль Прем’єр-міністра виявився несправним. Маленький приклад: який порядок може бути в країні, коли у Прем’єр-міністра несправний службовий автомобіль? Я поцікавився: а на чому ж Вона пересувалась? Виявляється, на особистій машині, хоча ні в декларації, ні в палких зверненнях до людей Тимошенко не згадувала, що має особистий броньований «Мерседес». Тобто, навіть у цьому слова розходились зі справами.

Тому зараз ми зобов’язані повернути народу чесну і відповідальну владу, стабілізувати ситуацію, вивести країну на стійкий розвиток, забезпечити проведення структурних реформ для нової якості життя в Україні.

На відміну від попередників у нас для цього, дійсно, є команда професіоналів. Клюєву не потрібно пояснювати як працює завод, а Слауті – як орати поле, Семиноженку – як організувати роботу наукових колективів, а Колеснікову – як створювати спортивну інфраструктуру.

Тому, часу на розкачку немає, перед нами стоять невідкладні завдання. За ступенем першочерговості я сформулюю їх так.

Перше – через кілька днів почнуть танути сніги. І хоча час бездарно змарновано, потрібно негайно готувати техніку, будівельні матеріали, мобілізувати людей і починати протистояти повені. І тут Шуфрич головою відповідає, щоб не постраждала жодна людина, і, не дай Боже, не загинула.

Друге – весняно-польові роботи почнуться за лічені дні. Слаута, Присяжнюк разом з Ярошенко, мають вжити всіх необхідних заходів, щоб роботи пішли без затримок.

Третє – нас не може не турбувати цінова нестабільність. А ми повинні в нашій країні забезпечити чесні ціни і їх стабільність. За це персонально відповідає Тігіпко - разом з міністерствами, Антимонопольним комітетом та у взаємодії з НБУ він повинен терміново вжити заходів для цінової стабілізації.

Далі. Нас дуже турбує ситуація в паливно-енергетичному комплексі. Ми маємо високі ціни на енергоносії, спад видобутку вугілля. Отже, від Клюєва, Бойка, Ященка вимагаю конкретних заходів, щоб виправити стан справ.

За два останні роки житлово-комунальне господарство доведено до повного занепаду. Наші міста і села – це не комфортне середовище для життя, а іноді полігони для випробувань на виживання. До речі, Тихонов, Тернопіль занурився у сміття. Шляхи розбиті, сміття не вивозиться, темні вулиці, гаряча та холодна вода у квартирах – як розкіш.

Навіть Київ цієї зими нагадував блокадне місто. Це ганьба для європейської столиці.

Доручаю Тихонову, Попову, Яцубі зробити все, щоб зараз люди побачили зміни на краще. І в першу чергу, в суботу я особисто проведу нараду з Київською державною адміністрацією. Нам потрібно вивчити стан справ, розібратися, кого необхідно покарати і як виправити ситуацію.

Жалюгідний стан медицини. Доручаю Семиноженку, Митнику, Ярошенку щодня тримати питання покращення медичного обслуговування людей, а тим більше рятування їх життя, на постійному особистому контролі.

Я перерахував лише кричущі проблеми, які має вирішувати Уряд. Але головна передумова подолання кризи – стабілізація ситуації в економіці.

Які тут ключові моменти? Будівництво і розвиток внутрішнього ринку.

Всі зусилля ми повинні зосередити на пожвавленні споживчого попиту і відновленні будівельного конвеєру. Тігіпко, Тихонов, Ярошенко, Цушко – на вас лежить персональна відповідальність за те, щоб швидке і грамотне використання цих важелів підйому економіки дало нам відчутний ефект.

Стабілізація розвитку промисловості. Ми не будемо як попередники тішити себе і обманювати людей порівняннями з попереднім провальним роком, ми будемо порівнювати з докризовим періодом економічного зростання. Отже, падіння на 15 % означає, що наступні 2 роки вітчизняна промисловість повинна надолужувати втрачене темпами по 7-8 % щороку. Якщо ми це зробимо, то вже в 2012 р. не тільки повернемо втрачене, а й зможемо стабілізувати розвиток.

І останнє – на нас покладена величезна відповідальність за країну, і люди очікують від нас рішучих дій. Ми цю відповідальність на себе прийняли. Або наш Уряд увійде в історію як Уряд реформаторів, що вивів країну з кризи, як Уряд, з якого почалась нова якість життя на Україні, або ми безславно підемо, як багато наших попередників.

Кожен міністр має розуміти, що він запам’ятається або як ефективний менеджер і реформатор відповідної галузі, або, як кажуть, замість борозни залишить пилюку. Подумайте, що слова забуваються, а справи залишаються. Дякую за увагу.



Источник: "Сегодня"
Категория: news, Украина | Просмотров: 2034 | Добавил: redaktor
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.