Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Олександр Клименко доручив працівникам слідчих та оперативних підрозділів посилити боротьбу з конверт-центрами

Олександр Клименко доручив працівникам слідчих та оперативних підрозділів посилити боротьбу з конверт-центрами
Заходи щодо ліквідації конвертаційних центрів повинні бути на постійному контролі оперативних та слідчих підрозділів Міндоходів. Таке доручення дав Міністр доходів і зборів Олександр Клименко працівникам цих підрозділів під час наради 13 лютого 2014 року.
„У поточному році перед нами з’являються нові виклики і загрози. Цьому сприяє ситуація на валютному ринку і перехід до плаваючого курсоутворення. Саме тому необхідно посилити контроль за валютними операціями, створити ефективний механізм протидії незаконним схемам виводу валюти за межі України”, – підкреслив Олександр Клименко.
За словами Міністра, сьогодні постійно з'являються нові, більш складні схеми фінансових злочинів, тому потрібно не просто руйнувати їх, а й застосовувати комплекс заходів для їх упередження. Водночас боротьба із фінансовими злочинами має бути посилена за рахунок аналітики та ІТ-технологій.
Результативності такої роботи, впевнений Міністр, якнайкраще сприятимуть проведені реформи підрозділів фінансових розслідувань, які вже у минулому році дозволили підвищити ефективність заходів Міндоходів з протидії неофіційній економіці та фінансовим злочинам.
Так, за підсумками 2013 завдяки роботі оперативно-слідчих підрозділів до держбюджету додатково надійшло більше ніж 3 млрд. грн. Попереджено незаконне відшкодування ПДВ на суму понад 3,4 млрд. грн. У півтора рази збільшилося добровільне відшкодування збитків по справах, направлених до суду для звільнення підприємців від кримінальної відповідальності.
Під час наради Олександр Клименко також доручив активізувати роботу щодо викриття правопорушень у сфері державних закупівель. Зокрема, опрацювати додаткові можливості у сфері протидії розкраданню коштів з бюджету, а також легалізації злочинних доходів.
Ще одним важливим напрямом роботи, який визначив Міністр Олександр Клименко для оперативних та слідчих підрозділів, є боротьба з контрабандою. За його словами, повинні бути ліквідовані діючі схеми ухилення від сплати податків та митних платежів під час переміщення товарів через кордон.
Не меншої уваги потребує і боротьба з нелегальним виробництвом та розповсюдженням підакцизних товарів як на внутрішньому ринку, так і на кордонах держави.
„Ми маємо активніше включатися у міжнародні операції, які, зокрема, проводяться під егідою ОЛАФ. Мова йде не тільки про економічний ефект від такого співробітництва, а й про міжнародний престиж Міністерства і держави в цілому. Рівень позитивного ставлення суспільства до Міністерства за останній рік значно зріс. І ми маємо його не тільки зберігати, а й підвищувати”, – наголосив Міністр.
Водночас Олександр Клименко доручив працівникам оперативних та слідчих підрозділів докласти максимум зусиль до побудови системи нульової терпимості щодо корупції у Міністерстві.
Категория: blog | Просмотров: 3456 | Добавил: Vorosh
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.