Актуальное
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
В Запорожье за 10 месяцев произошло более 2х тысяч аварий, в которых погибло 14 человек
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » » «ЛНР» без вугілля

«ЛНР» без вугілля
Сьогодні мова піде про проблемні питання вугільної галузі «ЛНР», яка переживає не найкращі часи та може зникнути як галузь найближчим часом. Експертами з вугільної промисловості визначено ряд основних проблемних питань, які незабаром можуть знищити вугільну промисловість Луганщини, як базову галузь економіки окупованих територій. До основних з них відносяться такі:
1. Невиконання договірних зобов'язань по оплаті за відвантажену вугільну продукцію перед вуглевидобувними підприємствами всіх форм власності. Бо станом на кінець 2019 року, за оцінками експертів, заборгованість за відвантажену вугільну продукцію становить 2млрд. 578 млн. 614 тис. рос. руб., що становить близько 993 млн. 762 тис. грн. Внаслідок чого виникає дефіцит коштів, необхідних для закупівлі нового і ремонту діючого обладнання, що значно ускладнює процес реновації.
2. Відсутність порожнього рухомого складу та відсутність передоплати, необхідної для відвантаження вугільної продукції. Що в свою чергу спричинило зниження відвантаження вугільної продукції в два рази.
3. Гостра кадрова проблема пов’язана з відтоком кваліфікованих кадрів з підприємств через несвоєчасної виплати заробітної плати, її низький рівень, а також підвищення віку працюючих шахтарів, що негативно впливає на продуктивність праці.
4. Зниження обсягів видобутку вугілля. У порівнянні з 2018 роком вона скоротилась на 35%.
5. Існування значної кредиторської заборгованості, що станом на серпень 2019 року становила 5 712 802 000 рос. руб. (2 млрд. 201 млн. 300 тис. грн.).
6. Невиконання програми розвитку гірничих робіт, що виразилося у несвоєчасному введенні в роботу нових очисних вибоїв, які в свою чергу призведуть в березні 2020 року до подальшого різкого зниження обсягу видобутку вугілля.

Підводячі підсумки слід зазначити, що бездіяльність т.зв. «влади» на окупованих територіях Луганської області найближчим часом призведе до повної зупинки видобутку вугілля, руйнації діючих забоїв та, як наслідок, скорочення робочих місць, загроза екологічних катастроф та надзвичайних ситуацій і зростання соціально-економічного напруження. Чесно кажучи, абсолютно не віриться, що т.зв. «влада» ЛНР зможе гідно і ефективно реструктуризувати вугільну галузь на окупованих територіях Луганської області, бо не володіє не фінансами, ні мізками!
Категория: Пульс города, Новороссия, Мир, Украина | Просмотров: 2913 | Добавил: Tymchenko
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.