Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » TI: українці найкорумпованішою вважають судову систему

TI: українці найкорумпованішою вважають судову систему
Більше ніж половина опитаних в рамках дослідження базованої в Берліні Transparency International (TI) вважає, що ситуація з корупцією у світі за останні два роки погіршилася.
Глобальний барометр корупції виявив: 27% респондентів сказали, що давали хабара для отримання доступу до державних послуг та інституцій торік.

Це дослідження провели у понад 100 країнах, в його рамках опитали 114 тисяч людей. Більшість із них визнали, що ситуація з корупцією погіршилася.
Деякі тренди є передбачуваними. Так, мешканці бідних країн з удвічі більшою ймовірністю вдаються до хабарів, ніж багатих.
У кожній третій країні лідером у хабарництві є поліція, у кожній п'ятій - судова система.
Кожен четвертий опитаний заявив, що платив хабара.
Втім, як пише Transparency International у своєму дослідженні, йдеться не лише про офіційні установи, корумпованими є також політичні партії - "рушійна сила демократій.
Це пояснюється тим, що корупція - це не лише гроші. Майже дві третини опитаних кажуть, що саме особисті контакти допомагають їм у взаємодії з державним сектором. Кожен другий вважає, що уряд здебільшого чи навіть повністю підпадає під вплив груп інтересів.
Ця проблема, наголошує кореспондент BBC Newshour Тім Франкс, актуальна не лише для країн, що розвиваються. Кореспондент ВВС звертає увагу на те, що і в США, і в Британії люди переконані, що корупції стає дедалі більше. При цьому в Британії опитані вважають ЗМІ другими за корумпованістю після політичних партій.
Втім, є деякі країни, мешканці яких вважають, що рівень корупції за останні два роки зменшився, це: Азербайджан, Камбоджа, Грузія, Судан та Південний Судан, тощо. Натомість українці вважають, що рівень корупції зріс.
Transparency International пише, що для боротьби з корупцією уряди мають запроваджувати "механізми підзвітності", а люди повинні, де це можливо, відмовлятися давати хабарі.
За даними організації, 37% українців визнали, що давали хабара одній з восьми вказаних Transparency International інституцій. При цьому найкорумпованішою українці вважають судову систему (4,5 балів з 5 можливих), на другому місці - міліція (4,4 з 5), на третьому - чиновники (4,3 з 5). Найменш корумпованими українці вважають релігійні установи - 3 бали з 5.

Источник
Категория: news, Украина | Просмотров: 2214 | Добавил: Moderator
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.