Актуальное
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
В Запорожье за 10 месяцев произошло более 2х тысяч аварий, в которых погибло 14 человек
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » » Хакерські атаки Росії

Хакерські атаки Росії
Напевно всі українські та світові ЗМІ облетіла новина, що кібератака на державні сайти України, яка відбулась в ніч на 14 січня, є найпотужнішою за останні чотири роки. Після вщухнення первинного шоку та розвіювання побоювань витоку персональних даних, доведення відсутності фактів їх втрати, модифікаціїї або передачі інформації з державних ресурсів стороннім особам та структурам, прийшов час до аналізу.
Зокрема, цій події передувало та наслідувало декілька аспектів, які лишилися непоміченими широким загалом, але є суттєво важливими для розуміння їх ініціаторів та кінцевих вигодонабувачів.
По - перше, атака відбулась при тривалому інформаційному тиску на суспільство, яке проходить при накопиченні та переміщенні вздовж та поблизу кордонів України з РФ та їх сателітів невизнаних «Л/ДНР» крупних військових угруповань та озброєнь, які становлять небезпеку нашій державності та створюють негативний як інформаційний так і емоційний фон або як кажуть психологи - «дистрес», що є частиною гібридної інформаційної війни.
По - друге, проаналізувавши первинне розміщення новин про початок спроб зламу урядових порталів, встановлено, що першими про цю атаку хакерів повідомили інформаційні портали «сусідньої країни» (РФ), яку вже потім підхопили українські ЗМІ та інформаційні агенства, що вже не раз були помічені у тиражуванні російських наративів та пропаганди.
По - третє, на головній сторінці урядових сайтів зокрема МЗС, МОН, Міненерго, ДСНС, порталу державних послуг «Дія» було розміщено повідомлення провокаційного характеру.
Зокрема, після хакерської атаки на зламаних сайтах вночі з'явились повідомлення російською, українською і ламаною польською мовами з погрозами і територіальними претензіями до українців нібито з боку поляків. Журналісти - розслідувачі звернули увагу на помилки у польській мові повідомлення, зазначивши, що повідомлення польською мовою написане таким чином, що дозволяє припустити використання поганого (автоматичного) перекладача. Тобто цілком вірогідно, що повідомлення писали не носії мови, а громадяни інших держав, для яких «родной язык другой». Пізніше, після звернення уваги громадськості на цю нестиковку, повідомлення з сайтів зникло.
Тепер до висновків: публікація "заяв" у результаті кібератаки проти урядових відомств України, у т.ч. польською мовою - це невдала чергова спроба дестабілізувати польсько-українські відносини, мета яких навести підозру до непричетних, посіяти ворожнечу, пересторогу та упереджене ставлення до стратегічних міжнародних партнерів України, які стабільно надають їй всіляку допомогу у складні часи за різними напрямками, намагання розсварити народи поєднані сусідніми територіями та історичним минулим в надії на негативні емоційні реакції частини радикальних націоналістів з обох боків.
Поінформованість Росії про наміри анонімних хакерів ворожих дій проти України викликає аргументовану підозру у причетності до її організації та проведення, оскільки саме РФ є вигодонабувачем цієї події, яка стала серйозним випробуванням стану кіберзахисту у країні, яка тривалий час знаходиться у стані неоголошеної війни з потужним та підступним супротивником, який використовує будь-які доступні прийоми для нанесення їй суттєвої шкоди.
Безумовно, що безпекові структури та правоохоронні органи винесуть урок з цієї ситуації, який піде на користь нашій державі, стане приводом долучити до захисту українських державних порталів та сайтів ресурси країн ЄС, про що вже заявили їх очільники, запропонує використовувати для цього і частину ресурсів європейської програми PESCO,. незважаючи на те, що Україна наразі не є членом ЄС. Також про готовність посилити кібербезпекуУкраїни заявив генсекретар НАТО Йенс Столтенберг.
Тож, керуємось не емоціями, а розумом при сприйнятті будь-яких подій та робимо належні висновки з найпроблемніших ситуацій. Все буде Україна!
Категория: news » Top News | Просмотров: 4250 | Добавил: Tymchenko
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.