Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » В Україні молодим мамам обіцяють ваучери, а безробітним - кредити на бізнес

В Україні молодим мамам обіцяють ваучери, а безробітним - кредити на бізнес
У Мінсоцполітики планують підвищити зайнятість населення новими заходами. Роботодавцям обіцяють нові пільги, молодим матерям – підвищення кваліфікації, а безробітним – кредити на власний бізнес.

За новими правилами, жінки, які перебувають у декретній відпустці, зможуть отримати ваучер для підвищення кваліфікації або отримання нової професії. Дотепер такий механізм застосовували лише для громадян старше 45 років. Вартість такого ваучера обмежена 10 прожитковими мінімумами (11,47 тис. грн). Однак, в ініціативі не прописано, чи є обмеження на отримання ваучера. Фахівці наразі цим фактом переймаються, адже держава не має ніяких гарантії, що після проходження навчання жінка працюватиме за отриманою спеціальністю.

Роботодавцям, що працевлаштовуватимуть жінок після декрету, обіцяють додаткові пільги. За рік роботи молодої матері у компанії роботодавець отримає компенсацію частини виплаченої зарплати у розмірі 12 податкових мінімумів ( 13,76 тис. грн), а за умов дистанційної роботи жінки - компенсацію в розмірі мінімального єдиного внеску (398 грн) до моменту досягнення дитиною трьох років. Пільги отримають і роботодавці, які працевлаштовуватимуть інвалідів та молодь на перше робоче місце. Підприємствам обіцяють додаткову дотацію у розмірі 12 податкових мінімумів.

Торкнеться активізація зайнятості населення і безробітних. На відкриття власної справи їм обіцяють кредити в розмірі до 50 тис. грн. Відсоткові ставки по них компенсуватиме Фонд безробіття. Українцям, які шукають роботу більше ніж 120 днів, пільговий кредит видаватиметься строком на два роки, проте він буде актуальним лише для діючого бізнесу, пише "КоммерсантЪ-Украина". Експерти ж стверджують, що банки не дадуть кредит під початковий проект , а запропонованих грошей вистачить хіба що на відкриття шевської крамниці.

Нагадаємо, в Україні накопичилась величезна заборгованість з соціальних виплат. Найбільше затримують дитячі гроші та лікарняні у Києві і в промислових регіонах
Категория: news, Украина | Просмотров: 2085 | Добавил: Moderator
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.