Актуальное
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
В Запорожье за 10 месяцев произошло более 2х тысяч аварий, в которых погибло 14 человек
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Загальне декларування виявить підпільних мільйонерів

Загальне декларування виявить підпільних мільйонерів
Менш, ніж через рік в Україні може значно пожвавитися видача кредитів, зокрема, іпотечних. Не є таємницею, що через низькі офіційні зарплати багатьом мешканцям Закарпаття банки змушені відмовляти в позиках як на житло та автомобілі, так і на ремонт квартир.

На думку експертів фінансового ринку, ситуація може радикально змінитися вже у 2014 році, після впровадження в країні загального декларування доходів. Справа в тому, що громадяни, які задекларують свої доходи, значно підвищать свою «надійність як позичальника» на погляд будь-якого банкіра. Клієнту з солідним «білим» заробітком в будь-якому банку завжди раді.

Аналітики впевнені, що після впровадження обов’язкового декларування доходів, бюджети зростуть щонайменше вдвічі від податку на прибуток фізичних осіб. Зрозуміло, відбудеться це насамперед за рахунок олігархів та інших великих орударів бізнесу, які зараз приховують своє майно і прибутки від оподаткування. А таких підпільних мільйонерів, повірте, чимало як у Закарпатті, так і загалом по Україні.

Як повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів України, за підсумками попередньої кампанії з декларування доходів і майна, в країні вже нарахували близько 4 000 мільйонерів. Їхні загальні статки склали 24 мільярди гривень. Серед них четверо задекларували доходи у розмірі понад мільярд гривень – повідомляє сайт minrd.gov.ua. Не треба бути соціологом чи фінансистом, щоб розуміти: насправді дуже заможних громадян в країні значно більше. Просто далеко не всі вони хочуть офіційно демонструвати свої доходи, платити податки. Не сплачуючи, вони збіднюють бюджет і фактично обкрадають своїх співгромадян.

У законопроекті планується врахувати, що загальному декларуванню підлягатимуть лише ті громадяни, які мають два та більше джерела доходу.

«Заповнювати декларацію буде той, хто має кілька джерел доходів. Якщо пенсіонер отримує лише пенсію, то у нього не буде потреби що-небудь заповнювати», – цитує слова міністра доходів і зборів України Олександра Клименка інтернет-портал Financial Worknet.

Важливо зрозуміти і те, що тільки багатий, наповнений держбюджет дозволить продовжувати політику значного зниження податкового тиску на дрібний та середній бізнес. А це сприятиме виходу вітчизняної економіки з тіні, легалізації зарплат, стабільному підвищенню пенсій, стипендій та багатьох інших соцвиплат.

Нагадаємо, законопроект про обов’язкове декларування доходів вже розробляється із залученням найкращих фахівців світових консалтингових компаній. Передбачається, що найближчим часом його буде подано до Верховної Ради і розглянуто на одному з перших засідань восени.

Источник
Категория: news, Украина | Просмотров: 2150 | Добавил: admin
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.