Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » ДПІ у Ворошиловському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області

ДПІ у Ворошиловському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області
Ігор Білоус: Платникам відшкодовано 3 млрд. грн. податку на додану вартість
Міністерство доходів і зборів відновило відшкодування податку на додану вартість. Платникам вже повернули 3 млрд. грн. бюджетної компенсації. Про це заявив Перший заступник Міністра доходів і зборів України Ігор Білоус під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.
За його словами, у березні сума відшкодування склала 2,3 млрд. гривень, а зараз вже перевищує 3 млрд.
„Ми врегулювали ситуацію з відшкодуванням податку на додану вартість експортерам. У лютому цей процес було призупинено через масштабні махінації. Наші фахівці вже проаналізували подані на відшкодування заявки. У переліку претендентів на відшкодування немає жодної „податкової ями”, – наголосив Ігор Білоус.
Загалом, у березні до загального фонду державного бюджету було зібрано 17,4 млрд. грн., що трохи перевищує показник відповідного періоду минулого року. Таких результатів вдалося досягти за рахунок стабілізаційних кроків та заходів з детінізації економіки.
Керівник відомства також окреслив пріоритетні напрями у роботі Міндоходів на найближчий час. Так, фахівці Міністерства вже працюють над змінами підходів щодо адміністрування податків і зборів, яке має стати більш ефективним. Змінено й критерії формування плану відбору суб’єктів господарювання до перевірок. На думку Ігоря Білоуса, потрібно взагалі скасувати перевірки мікробізнесу, оскільки вони не є результативними.
Потребує реформування і податкове законодавство. Над розробкою окремих норм та положень вже працює новостворена робоча група.
„Моя позиція – реформування податкової системи має відбуватися не революційно, а еволюційно. Зміни здійснюватимуться поступово з урахуванням комфортних для бізнесу темпів та перехідних періодів. Більше того, ці зміни ми хочемо робити у постійному діалозі з бізнесом”, – підкреслив Ігор Білоус.

Міндоходів Донеччини: відкрито "гарячу лінію" щодо фактів незаконної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією
З метою посилення боротьби з функціонуванням тіньового ринку підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Донецькій області відкрито телефонну "гарячу лінію" для звернень громадян про факти незаконної торгівлі алкогольною продукцією і тютюновими виробами: 301-53-12.

На Донеччині вилучено з незаконного обігу підакцизних товарів на суму понад 10 млн. грн.
З початку поточного року співробітники оперативно-слідчих підрозділів фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Донецькій області вилучили з незаконного обігу підакцизних товарів на суму понад 10 млн. грн. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 11 кримінальних правопорушень.
Так, правоохоронці припинили діяльність підпільного цеху з виготовлення фальсифікованої горілки. Незаконний бізнес організували двоє молодих донеччан у приватному будинку за місцем проживання одного з них. Розливом сурогату вони займалися самостійно. У виробництві підробки використовували спирт невідомого походження і фальсифіковані марки акцизного податку. На етикетках з горілкою в якості виробників вказувалися відомі легальні українські лікеро-горілчані заводи. Згодом фальсифікат реалізовувався через торгівельні мережі Донецької області.
З так званих «виробничих приміщень» підпільного цеху крім сурогату на 25 тис. грн. правоохоронці вилучили підроблені марки акцизного податку та обладнання для незаконного розливу фальсифікату.
- У відношенні організаторів нелегального виготовлення горілки розпочато кримінальне провадження, яке кваліфікується за ч.3 ст. 204 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів. Триває досудове слідство, - зазначив начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Донецькій області Андрій Бачурін.

Донеччина: в органах Міндоходів проведено 277 профілактичних заходів протидії корупції
Управлінням внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів у Донецькій області з початку 2014 року проведено 277 профілактичних заходів щодо уникнення корупційних проявів. Двом працівникам податкових органів винесено офіційні попередження про недопущення протиправної поведінки.
Окрім того, з метою профілактики, виявлення та попередження правопорушень в організації роботи податкової та митної служб, а також з метою ліквідації причин та наслідків корупційних проявів, співробітниками підрозділу внутрішньої безпеки проведено 9 службових перевірок за фактами можливих неправомірних дій. За матеріалами УВБ з початку 2014 року відкрито 6 кримінальних проваджень у відношенні працівників територіальних органів ГУ Міндоходів у Донецькій області та Східної митниці.
З метою недопущення призначення осіб, які не відповідають вимогам діючого законодавства та в подальшому можуть скомпрометувати діяльність відомства, проведено понад 450 перевірок кандидатів на посади державних службовців до органів ГУ Міндоходів у Донецькій області.

Оподаткування пенсій не стосується більшості пенсіонерів
Починаючи з 1 липня поточного року, підлягає оподаткуванню сума пенсій (включаючи суму їх індексацій, нараховану відповідно до закону) або довічного грошового утримання, отримувана платником податку з Пенсійного фонду України чи бюджету згідно із законом, лише у разі, якщо їх розмір перевищує десять тисяч гривень на місяць, - у частині такого перевищення. Дане нововведення передбачено Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні».

Змінено порядок оподаткування пасивних доходів
Верховною Радою України прийнято Закон України „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні”, яким змінено порядок оподаткування пасивних доходів – дивідендів, процентів, роялті та інвестиційних доходів.
Відповідно до Закону, до загального річного доходу платника включатиметься дохід, отриманий у вигляді дивідендів, виграшів, призів та процентів, окрім тих процентів, сума яких не перевищує в рік сімнадцять прожиткових мінімумів для працездатної особи. Також не включатимуться до такого доходу проценти та дивіденди, що не підлягають оподаткуванню відповідно до норм Податкового кодексу.
„Оподаткування пасивних доходів, отриманих фізичними особами протягом звітного місяця, здійснюватиме податковий агент за ставкою 15 відсотків. У свою чергу отримувач таких доходів повинен буде здійснити річний перерахунок”, – пояснив начальник Управління адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб Міндоходів Сергій Наумов.
Оподатковуватимуться пасивні доходи за ставками 15%, 20% та 25% в залежності від їх загальної суми під час проведення річного перерахунку, результати якого зазначаються громадянами в податковій декларації.
Так, якщо отриманий дохід не перевищив 204 прожиткових мінімуми (а у 2014 році – це 248 472 грн.), ставка податку складатиме 15%.
Якщо сума доходу сягає від 204 до 396 прожиткових мінімумів (від 248 472 грн. до 482 328 грн.), до суми перевищення застосовуватиметься вже 20%.
У разі отримання пасивного доходу понад 396 прожиткових мінімумів ставка, за якою оподатковуватиметься сума перевищення, становить 25%.
Під час річного перерахунку нарахований до сплати податок зменшується на суму, яка вже була утримана податковими агентами. Отриману позитивну різницю податку платник повинен включити до річної податкової декларації.
Прийнятим Законом також запроваджується оподаткування пенсій або щомісячного грошового утримання, які виплачуються з Пенсійного фонду України чи бюджету, якщо вони перевищують 10 тис. гривень. До суми перевищення застосовуватимуться ставки 15% або 17%.
Зазначені норми Закони набирають чинності з 1 липня 2014 року. При цьому порядок нарахування та оподаткування доходів у вигляді заробітної плати, доходів від підприємницької діяльності, в т.ч. платників єдиного податку, цим Законом не змінюється.

Кількість виданих на Донеччині електронних ключів зросла більш ніж у 3 рази
Протягом двох перших місяців поточного року у Донецькій області послугами Акредитованого центру сертифікації ключів, який діє при Міндоходів, скористалися 16,5 тис. клієнтів. В аналогічному періоді минулого року цей показник складав приблизно 5 тис.
Найактивнішими серед клієнтів Центру залишаються підприємці-фізичні особи та громадяни – 12,4 тис. осіб. За цей період власниками електронних ключів також стали 4,1 тис. юридичних осіб.
Нагадаємо, що отримати безкоштовний електронний підпис можна у відділеннях Акредитованого центру сертифікації ключів, яких у Донецькій області на сьогодні функціонує 7 пунктів.
Завантажити форми реєстраційних документів, переглянути зразки їх заповнення, а також інформацію щодо режиму роботи, перелік представництв АЦСК ІДД Міндоходів можна на офіційному інформаційному ресурсі Центру http://acskidd.gov.ua.

Змінено ставки екологічного податку
З 1 січня 2014 року ставки екологічного податку становлять 100 відсотків від ставок, передбачених ст.ст. 243, 244, 245 і 246 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755 зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ).
Такі зміни за податковими зобов’язаннями з екологічного податку, що виникли з 2014 року передбачено п. 2 підр. 5 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ.
Зазначено, що до виробників електроенергії на теплоелектроцентралях та ТЕС такі зміни будуть застосовані з 1 січня 2016 року.
Водночас, пунктом 4 розділу XIX «Прикінцеві положення» ПКУ передбачено, що Кабінет Міністрів України щорічно до 1 червня вносить до Верховної Ради України проект закону про внесення змін до ПКУ щодо ставок оподаткування, визначених в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів споживчих цін, з екологічного податку.

Увага ! Змінено офіційну електронну скриньку ГУ Міндоходів у Донецькій області !
Увага ! Змінено офіційну електронну скриньку ГУ Міндоходів у Донецькій області !
Нова електронна адреса : smi@minrd.dn.ua
Категория: blog | Просмотров: 2985 | Добавил: Vorosh
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.