Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » ДПІ у Ворошиловському районі м. Донецька ГУ МІндоходів у Донецькій області

ДПІ у Ворошиловському районі м. Донецька ГУ МІндоходів у Донецькій області
Місцеві бюджети Донеччини поповнились більш ніж на 2,2 млрд. грн.

Протягом першого кварталу 2014 року до місцевих бюджетів Донецької області надійшло більш ніж 2,2 млрд. грн. Це майже на 42 млн. грн. або приблизно на 2% перевищує показник аналогічного періоду минулого року.
Найбільшу питому вагу у загальній сумі місцевих бюджетів, майже 73%, складають надходження по податку з доходів фізичних осіб.
«Місцеві бюджети – це ресурси, призначені для реалізації завдань і функцій, покладених на органи самоврядування. За їх рахунок забезпечується фінансування заходів економічного і соціального розвитку, що здійснюються органами влади на території регіону. Саме тому стабілізувати надходження коштів до цих бюджетів – одне з головних наших завдань», - зазначила начальник ГУ Міндоходів у Донецькій області Вікторія Луценко.

Переможця конкурсу, який задекларував найбільшу суму податку, чекав солодкий приз


Задекларуй найбільшу суму податку – під таким лозунгом пройшла Всеукраїнська тематична акція «День відкритого декларування» у місті Ясинувата.
Представники місцевої ДПІ заздалегідь подбали про активну участь у заході мешканців міста: голосові повідомлення щодо проведення вказаної акції та про необхідність подання податкової декларації про майновий стан і доходи до 1 травня 2014 року були розміщені у торговельному центрі «БУМ» м. Авдіївка та на залізничному вокзалі м. Ясинувата.
За результатами поданих декларацій протягом «Дня відкритого декларування» було визначено переможця конкурсу, який в день акції задекларував найбільшу суму податку. Солодкий спеціальний приз став нагородою за сумлінність.

Молодь Донеччини долучається до обговорення податкового законодавства


Фахівцями Головного управління Міндоходів нашого регіону було проведено засідання «круглого столу», яке відбулося у Донецькому національному університеті економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. У заході також прийняли участь заступник директора Інституту обліку і фінансів ДонНУЕТ Орлова Валентина Олександрівна та студенти III курсу спеціальності «Банківська справа».
«Круглий стіл», що вже став традиційним, в черговий раз підтвердив небайдужість сучасної молоді до ініціатив керівництва держави. Протягом зустрічі було розглянуто актуальні питання та зміни у сфері оподаткування доходів фізичних осіб, особливості пільгового оподаткування прибутку підприємств та інше.
Учасники «круглого столу» домовилися і надалі практикувати обмін думками щодо пропозицій з питань податкового законодавства. Зокрема мова йшла про залучення молоді та викладацького складу до обговорення концепції реформи декларування доходів громадян, що триває на форумі офіційного веб-порталу Міндоходів.

Про декларування валютних цінностей, доходів та майна, що належать резиденту України і знаходяться за її межами

Головне управління Міндоходів у Донецькій області нагадує, що відповідно до ст. 1 Указу Президента України «Про невідкладні заходи щодо повернення в Україну валютних цінностей, що незаконно знаходяться за її межами» від 18 червня 1994 року № 319/94 зі змінами та доповненнями, встановлено обов’язковість щоквартального декларування суб’єктами підприємницької діяльності, незалежно від форм власності, наявності належних їм валютних цінностей, які знаходяться за межами України.
Форма Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами затверджена наказом Міністерства фінансів України від 25.12.1995 № 207, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.01.1996 за № 18/1043.
Відповідно до пункту 3 зазначеного наказу встановлено, що обов'язкове декларування валютних цінностей, доходів та майна здійснюється суб'єктами підприємницької діяльності за наведеною формою щоквартально в терміни, встановлені для подання квартальної та річної бухгалтерської звітності, а спільними підприємствами з іноземними інвестиціями - щоквартально до 20 числа наступного місяця за звітним кварталом і у терміни, встановлені для подання річної звітності.
Порядок подання суб’єктами підприємницької діяльності Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами, та отримання ними довідки про проведення декларування за встановленою формою передбачено спільним листом Національного банку України та ДПА України від 17.04.2003 № 28-311/1929-2823, № 3368/5/23-5316.

Ігор Білоус: Ми змінили процедури проведення податкових перевірок

Міністерство доходів і зборів України змінює підходи до проведення податкових перевірок за рахунок застосування ризикоорієнтованої системи. Про це заявив Перший заступник Міністра доходів і зборів України Ігор Білоус під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації.
„Раніше у податківців був чіткий план і ревізорам ставили конкретні цілі, скільки саме вони повинні „вибити” за кожен місяць. Тому на перевірки вони приходили з чіткою установкою, скільки їм треба зібрати з бізнесу – правдами чи неправдами. Ми відходимо від цієї практики. Вибивання грошей з бізнесу більше не буде”, – запевнив Ігор Білоус.
Міністерством вже скасовано критерії ефективності податкових перевірок. Раніше, залежно від доходів підприємства існувала мінімальна сума, яку аудитор повинен був обов’язково донарахувати за результатами перевірки. Такий підхід призводив до зайвого тиску на бізнес.
„Ми скасували вимоги обов’язкових донарахувань, і таким чином одразу ж зменшили поле для корупції, яка виникає між підприємствами і ревізорами. Критеріями ефективності тепер ми вважаємо те, наскільки обгрунтованими та документально підтвердженими є результатами перевірок”, – підкреслив керівник Міндоходів.
Загалом, на його думку, податки повинні розраховуватися з огляду на реальний обсяг економіки, шляхом оцінки податкової бази з урахуванням реальних показників економіки та законодавчих чинників, а не встановлюватися залежно від запланованих бюджетних втрат. У свою чергу дефіцит бюджету має компенсуватися іншими фінансовими інструментами.
Саме над цими питаннями сьогодні працюють фахівці Міністерства та залучені експерти. Усі законодавчі новації, які пропонуватимуть Міндоходів, будуть обов’язково обговорюватися з бізнесом та спрямовуватимуться на удосконалення процесів адміністрування, полегшення ведення бізнесу та підвищення інвестиційної привабливості України.

На Донеччині майже 93% митних декларацій подано через Інтернет


Протягом березня 2014 року майже 9 тисяч митних декларації, що складає близько 93% від загальної кількості, було оформлено в електронному вигляді.
Тенденція використання підприємствами таких документів постійно зростає. В аналогічному періоді минулого року кількість електронних декларацій становила близько 89,5%.
Аналіз результатів роботи Східної митниці свідчить про активне залучення суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності Донецького регіону до сучасних сервісів Міндоходів. Зменшений за допомогою цього документообіг мінімізує бюрократичні процедури та корупційні ризики.

Заповнення рядка «Видати» має свої особливості

При видачі заробітної плати за видатковою відомістю касиром або іншою особою, на яку за письмовим наказом керівника покладаються обов’язки, установлені для касирів, у рядку «Видати» касового ордеру, що оформляється на загальну суму проведених касових операцій вказуються прізвище, ім’я, по батькові особи, відповідальної за здійснення вказаної господарської операції і правильність її оформлення.
Так, відповідно до п. 1, 2 ст. 9 Закону України від 16 липня 1999 року № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій. Первинні та зведені облікові документи можуть бути складені на паперових або машинних носіях і повинні мати обов’язкові реквізити, зокрема, посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення та особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.
При цьому, формою видаткового касового ордеру (Додаток 3 до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 15.12.2004 № 637 зареєстрованою у Міністерстві юстиції України 13.01.2005 за № 40/10320 (далі – Положення № 637)) передбачено рядок «Видати» з розшифровкою «прізвище, ім’я, по батькові».
Відповідно до п. 3.4 Положення № 637 видача готівки з кас проводиться за видатковими касовими ордерами (додаток 3) або видатковими відомостями. Документи на видачу готівки мають підписувати керівник і головний бухгалтер або працівник підприємства, який на це уповноважений керівником. До видаткових ордерів можуть додаватися заява на видачу готівки, розрахунки тощо.

Донеччина: середньомісячні надходження ЄСВ від фізичних осіб-підприємців зросли на 1 млн. грн.

За перший квартал 2014 року надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від фізичних осіб-підприємців склали 111,2 млн. грн. Порівняно з періодом адміністрування ЄСВ органами Міндоходів у минулому році (жовтень – грудень) середньомісячна сплата збільшилась на 1 млн. грн.
З метою спрощення умов ведення бізнесу Міндоходів ініціює уніфікацію звітності зі сплати ЄСВ по фізичних особах-підприємцях. Це пропонується здійснити шляхом об`єднання таблиць 1, 2, 3 Додатку 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.
Відомством розроблено проект макету об’єднаної звітності «Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску», який розміщено на офіційному веб-порталі Міндоходів (Діяльність>Взаємодія з громадськістю>Консультації з громадськістю >Громадське обговорення).
Також висловити свою думку стосовно спрощення звітності можна у розділі «Опитування» на головній сторінці порталу.
Категория: blog | Просмотров: 3426 | Добавил: Vorosh
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.