Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » У 2013 році сума відшкодованого ПДВ зросла на 7,5 млрд. гривень

У 2013 році сума відшкодованого ПДВ зросла на 7,5 млрд. гривень
Протягом минулого року платникам податків відшкодовано 53,4 млрд. грн. податку на додану вартість. Порівняно з 2012 роком, сума відшкодування зросла на 7,5 млрд. гривень. Про це повідомив Міністр доходів і зборів Олександр Клименко.
«Два роки поспіль суми відшкодованого ПДВ перевищують заявки від платників. Цього року є об’єктивні передумови, що дозволяють Міністерству зберегти цю позитивну тенденцію», - підкреслив Міністр.
Зокрема, за словами Міністра, у 2013 році платникам повернуто на 3,5 млрд. грн. більше від заявленої до відшкодування суми податку, яка складала 49,9 млрд. грн. У 2012 році суб’єктам господарювання було виплачено 46 млрд. грн. при заявлених 43,3 млрд. гривень.
Усталеною популярністю у бізнесу користується спрощена процедура автоматичного відшкодування ПДВ. Цією можливістю у 2013 році скористалися 495 платників з усіх регіонів України та різних галузей економіки, які отримали відшкодування ПДВ у сумі 22,6 млрд. грн.
«У цьому році для сумлінних представників бізнесу процес відшкодування ПДВ стане ще більш швидким і простим. Це сприятиме підвищенню ефективності системи відшкодування ПДВ в цілому», - запевнив Міністр Клименко.
Нагадаємо, для платників із позитивною податковою історією з 1 січня 2014 року термін камеральної перевірки, що є обов’язковим елементом процедури відшкодування ПДВ, буде скорочено з 20 до 5 днів. Право на отримання «позитивного» статусу мають платники ПДВ, які протягом останніх трьох років декларували суми бюджетного відшкодування, забезпечують своєчасне подання звітності та не мали випадків анулювання реєстрації платника ПДВ.
Окрім цього, претенденти на цей статус мають відповідати критеріям, необхідним для автоматичного відшкодування податку на додану вартість. Одним з ключових параметрів є високий рівень середньої оплати праці на підприємствах – не менше двох з половиною мінімальних зарплат.
Категория: blog | Просмотров: 2798 | Добавил: Vorosh
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.