Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Про них шепотітимуть на Хортиці дуби

Про них шепотітимуть на Хортиці дуби
На Хортиці, біля історико-культурного комплексу «Запорозька Січ», поповнили дубову алею на пам’ять про акторів із фільму «Тарас Бульба»: народних артистів України Богдана Ступку і Леся Сердюка, народного артиста РФ Бориса Хмельницького, заслуженого артиста РФ Станіслава Соколова і наших земляків — учасників масових сцен Олексія Потапенка та артиста кінного театру В’ячеслава Єрмолаєва. Добру козацьку традицію висаджувати молоді дубки, поминаючи бойових побратимів, відродили нині живі учасники зйомок фільму режисера Володимира Бортка.

— У минулі часи козаки на пам’ять про своїх товаришів, полеглих у бою, висаджували молоді дубки. І якщо дерево приживалося, вважали, що дух запорожця живий, — розповів голова Спілки ветеранів Афганістану міста Запоріжжя Віктор Головченко. — Наша організація долучилася до цієї акції, щоб увічнити  пам’ять хлопців, що полягли в афганській  війні на чужині. А ще ми прагнемо зберегти добру пам’ять про чудових акторів усіма нами улюбленого фільму, що став справжнім гімном бойовому козацькому братерству.

Як підтвердив науковий консультант фільму «Тарас Бульба» генеральний директор Національного заповідника «Хортиця»  Максим Остапенко, зйомки картини вдихнули життя в історико-культурний комплекс «Запорозька Січ».  «Артисти запам’яталися нам справжніми козаками. Такі поняття, як честь, відвага, доблесть, шляхетність — для них не просто слова. Вони і в житті були такими, як на екрані», — згадує актор масовки Василь Прокопенко.

— Богдан Ступка — ось  величина! Але в житті дуже простий і добросердий чоловік. У перервах зйомок, коли ми відпочивали, він запросто підходив до нас, розповідав анекдоти. Та ще  й як розповідав! Ми реготали від душі, — підтверджує артист Юрій Колесников. Найперший дубочок тут з’явився ще п’ять років тому. Тоді, 3 листопада 2007-го, трагічно загинув в автокатастрофі один із найкращих акторів фільму Олександр Дедюшко. Ось його товариші по фільму і вирішили посадити дубок на пам’ять про нього. Пізніше, у лютому 2008 року, не стало козака Бородатого — Бориса Хмельницького, в травні 2010-го — козака Товкача — Леся Сердюка, а 22 липня цього року — і самого Тараса — видатного Майстра Богдана Ступки. Не стало і заслуженого артиста РФ Станіслава Соколова і наших запорожців, які брали участь у масових сценах, — Олексія Потапенка та артиста кінного театру В’ячеслава Єрмолаєва.Тепер у всіх, хто знімався у фільмі «Тарас Бульба», є спільне місце пам’яті на Хортиці, в історико-культурному комплексі «Запорозька Січ», саме біля пам’ятника головному героєві фільму — алея молодих дубів.

Категория: news, Пульс города | Просмотров: 2588 | Добавил: admin
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.