Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » «Ти – вічний біль, Афганістан»

«Ти – вічний біль, Афганістан»
15 лютого 2011 р. виповнюється 22 роки з дня виведення радянських військ із Афганістану. З нагоди цієї дати міський голова Володимир Сальдо, його заступники, ветерани афганської війни, матері, вдови, члени громадських організацій взяли участь у мітингу-реквіємі «Ти – вічний біль, Афганістан», що проходив біля пам’ятника «Скорботна Матір».

«Слово «Афганістан» розділило життя багатьох херсонських родин на «до» і «після», для багатьох рани цієї війни кровоточать і нині», - зазначив міський голова, - «ті, чиє життя обірвалося в Афганістані, присягали на вірність Батьківщині, військовому братству, й вони клятву дотримали. Сьогодні ми згадуємо героїв, які не повернулися до своїх родин, а також дякуємо тим, хто, пройшовши пекло війни, вижив і переміг». В. Сальдо подякував активістам афганського руху за активну громадську позицію, патріотичне виховання молодого покоління тощо.

Але йшлося не лише про «афганців». У цей день херсонці вшанували й учасників бойових дій на території інших держав: Чехословаччини, В’єтнаму, Анголи, Єгипту та інших гарячих точок.

Світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя, виконуючи військовий обов’язок, учасники заходу вшанували хвилиною мовчання.

Закінчився мітинг покладанням квітів до пам’ятника «Скорботна Матір».

Цього ж дня у Свято-Духівському соборі пройшла поминальна панахида за полеглими воїнами. Завершилися заходи покладанням квітів до могил воїнів-інтернаціоналістів на цвинтарях селищ Комишани та Кіндійка.

Відповідно до Міської комплексної програми «Соціальний захист», за рахунок коштів міського бюджету ветеранам Афганістану та сім’ям загиблих воїнів-афганців надається допомога у вигляді пільг з оплати житлово-комунальних послуг, у розмірі 50%, додатково до встановлених чинних законодавством (отримують 27 родин); інваліди Афганістану, учасники бойових дій, сім’ї загиблих воїнів отримують побутові пільгові послуги з оплатою 30% від їх вартості. Мова йде про ремонт взуття, одягу, побутової техніки, послуги перукарні. Адресна грошова допомога надана 27 сім’ям загиблих воїнів-афганців та 4 інвалідам І групи Афганістану до Дня виведення радянських військ з Афганістану. Крім того, що квартально з 1 січня 2011 р. надається допомога в розмірі 1700 грн.
Категория: news, Пульс города | Просмотров: 4326 | Добавил: redaktor
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.