Актуальное
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
В Запорожье за 10 месяцев произошло более 2х тысяч аварий, в которых погибло 14 человек
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Європейська інтеграція – це єдиний вірний шлях успішного розвитку України

Європейська інтеграція – це єдиний вірний шлях успішного розвитку України
В обласній державній адміністрації відбулося засідання розширеної президії Громадської ради при облдержадміністрації, в якому взяв участь заступник голови ОДА Андрій Гамов. Також до участі було запрошено представників промислових підприємств, профспілок та науковців з метою фахового обговорення питань євроінтеграції України.

- Наразі в суспільстві активно обговорюється питання євроінтеграції України, тому ми вирішили зібрати фахівців, щоб почути думку щодо цього дійсно дуже важливого питання. Нас, як представників влади, цікавлять не тільки аргументи «за», але й «проти». Вислухавши один одного, фахівців із різних галузей, ми зможемо прийти до одного знаменника, - зазначив Андрій Гамов.

Голова ради обласної федерації роботодавців Петро Ванат зазначив, що курс України в Європу є абсолютно вірним, адже це дасть великі можливості для розвитку країни.

- Шлях України до Європи – це єдиний вірний варіант, але перспективи розвитку залежать від інвестицій та модернізації виробництва. Наразі обсяг інвестицій з країн, які входять до складу Митного союзу, складає лише 7%, з країн Європейського союзу – 79%. Переконаний, що цифри кажуть самі за себе. І вкрай важливо, що Президент учора наголосив, що Україна не відмовляється від євроінтеграції, - зазначив Петро Ванат.

Як наголосив голова об’єднаної профспілки ПАТ «ЗАЗ» Микола Палієнко, на підприємстві впроваджуються європейські технології, але наразі автомобілі запорізького виробництва не є конкурентоспроможними на європейському ринку. Тому заводу теж дуже вигідна пауза у підписанні угоди з Євросоюзом, щоб модернізувати виробництво та вийти на європейський ринок з конкурентоспроможними автомобілями. При цьому, керівництво та власники підприємства підтримують позицію Президента щодо євроінтеграції.

Начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Вадим Міщанин поінформував присутніх про товарообіг між Запорізькою областю і країнами ЄС та ТС. За його словами, наразі товарообіг між областю та країнами СНД складає 48,8%, тому вкрай важливо, щоб у запорізьких підприємств був час налаштуватися на європейський ринок.

- Наразі в громадськості виникає дуже багато питань щодо євроінтеграції України, багато незадоволених громадян виходять на акції протесту. Є конкретні месиджі, які влада чує та сприймає, реагує, і ми це бачимо. Але я переконаний, що для кращого розуміння ситуації людьми необхідно проводити роз’яснювальну роботу. Так, люди повинні знати, як підписання Угоди з ЄС вплине на їх заробітну плату, на соціальні виплати, на обсяги комунальних платежів. Ми, звичайні люди, не можемо розуміти всіх тонкощів підписання угоди, тому влада має пояснювати, які можуть бути наслідки для пересічних громадян, - зазначив голова Громадської ради при ОДА Олександр Бабич.

Також він підкреслив, що Президент України – це людина, яку обрав народ, і саме народ делегував йому функції вирішення подальшої долі та розвитку країни, тож треба дослухатися до нього та підтримувати рішення Глави держави.

Під час засідання учасники виступали як за, так і проти того, щоб угода з Євросоюзом була підписана якомога швидше. В підсумку всі присутні зійшлися в одному: євроінтеграція – це єдиний вірний шлях успішного розвитку України.



Категория: news, Пульс города | Просмотров: 2911 | Добавил: Moderator
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
Kiberbob   28 ноября 2013 15:03
Сборище пустозвонов. Европейские инвестиции уже завтра закончатся. И ожидаемых российских "пожертвований" не хватит, чтобы перекрыть потери. С цивилизованным миром нужно играть по общепринятым правилам. Евроинтеграция- значит евроинтеграция... Таможенный союз - значит таможенный союз... А наши придурковатые наперсточники решили, что они умнее и хитрее всех. Попомните мои слова, украинской экономике в самое ближайшее время придет каюк. Единственная перспектива - вхождение в состав России. Ни о какой автономии, а уж тем более о независимости, и речи не будет. Или гордо вымрем, или подчинимся "старшему брату". А ведь еще недавно у Москвы можно было выторговать хоть какое-то подобие "самостийности".
Констатируем факт: гопников развели, как последних лохов. Не может шапкокрад быть хитрее гэбэшника.
0