Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Юрій Пелих: «Завдання влади – зробити все для панування атмосфери толерантності між людьми незалежно від їх етнічного походження»

Юрій Пелих: «Завдання влади – зробити все для панування атмосфери толерантності між людьми незалежно від їх етнічного походження»
Заступник голови-керівник апарату обласної державної адміністрації Юрій Пелих взяв участь у засіданні за «круглим столом» на тему «Зміцнення міжнаціональної злагоди – стратегічний вектор духовно-культурного розвитку Запорізького краю». Захід відбувся в обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Горького.

Також у заході взяли участь науковці провідних запорізьких вишів - ЗНУ та ЗНТУ, представники національно-культурних товариств області та громадськість.

Юрій Пелих привітав учасників засідання від імені голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка та окреслив основні принципи роботи обласної влади в напрямку підтримки національних меншин.

- Президент України Віктор Янукович ставить перед владою всіх рівнів завдання створювати всі необхідні умови для панування в Україні атмосфери толерантності та запобігання міжнаціональної напруги та конфліктів. Це, перш за все, сприяє консолідації навколо ідеї укріплення демократичної держави усіх громадян незалежно від їх етнічного походження. Відповідно до цих завдань Глави держави Урядом підтримано проект Закону України «Про Концепцію державної інтернаціональної політики України», який у найближчий час буде винесено на розгляд Верховної Ради України, - зазначив Юрій Пелих.

За словами посадовця, в законопроекті етнонаціональна політика розглядається як складова частина державної політики, спрямованої на створення умов для гармонійного розвитку української нації, корінних народів та національних меншин в українському суспільстві.

- Цей документ є черговим кроком на шляху до вдосконалення українського законодавства та його адаптації до міжнародних норм та стандартів, на яких постійно роблять акцент такі органи, як Венеціанська комісія, ПАСЕ та ОБСЄ, - повідомив Юрій Пелих.

Посадовець підкреслив, що під час засідання хотів би обговорити з учасниками плани на наступний рік, можливо, які зміни необхідно внести до вже існуючих обласних програм. Він нагадав, що наразі в регіоні діє Програма підтримки розвитку культур національних меншин у Запорізькій області на 2013-2017 роки, але це не означає, що треба зупинятися – її можна вдосконалювати та доповнювати.

- Нам необхідно чітко обговорити та сформувати плани на наступний рік, щоб мати чітке розуміння, в якому напрямку ми будемо рухатися. Про фінансування заходів ми зможемо говорити, коли побачимо перспективи формування обласного бюджету на 2014 рік, - зазначив Юрій Пелих.

Учасники засідання розглянули низку важливих та актуальних питань, зокрема, щодо ретроспектив розвитку національно-культурних товариств в області, перспектив розвитку міжнаціональних відносин та толерантного співіснування етносів та народів у Запорізькому краї, збереження мови та культури в національно-культурних товариствах регіону.

Також під час заходу декан гуманітарного факультету ЗНТУ Микола Дєдков поінформував присутніх щодо проведення Х Міжнародної науково-практичної конференції «Державна етнонаціональна політика: правовий та культурологічний аспекти в умовах Півдня України».

Наприкінці засідання Юрій Пелих запросив всіх учасників заходу на концерт «Нас єднає земля Запорізька», який відбудеться в п’ятницю, 8 листопада, в обласному академічному театрі юного глядача. У святковому заході візьмуть участь представники національно-культурних товариств області.
Категория: news, Пульс города | Просмотров: 3332 | Добавил: Тимченко
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.