Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » За 20 років українців стало менше на 6,5 млн

За 20 років українців стало менше на 6,5 млн
Про це на прес-конференції повідомила директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи Елла Лібанова.

Вона зазначила, що "історичний максимум чисельності населення був досягнутий в 1993 році - 52 млн, у порівнянні з цим періодом Україна втратила, станом на сьогодні, 6,5 млн чоловік. Для того, щоб чітко уявити, що це за цифра, то за час Другої світової війни ми втратили 10 млн осіб. за період, в який не було жодних катаклізмів, ми втратили 6,5 млн осіб і поміняти цю тенденцію навряд чи вдасться ".

Експерт стверджує, що це сталося за рахунок "зміни коефіцієнта народжуваності". "Зараз - це 1,46. В принципі це показник такий же, як і у більшості європейських країн, чи можна домогтися поліпшення, хоча б до простого відтворення - 2,15, то я вважаю, що не можна, необхідно знайти соціальні способи, щоб підтримувати народжуваність на цьому рівні ", - зазначила директор Інституту демографії та соціальних досліджень.

Також вона повідомила, що "станом смертності, то гірше нас на просторі Європи та Центральної Азії, тільки Росія і Казахстан, в деяких віках Білорусь і Молдова". "До 2011 року, ми відстаємо від Польщі за рівнем смертності по чоловікам на 7 років, по жінкам на 5, хоча в 1990 році Україна відставала всього на рік, у нас була краща ситуація з дитячою смертністю, у них була краща ситуація зі смертністю дорослого населення. Це відповідь на питання чи потрібні нам європейські цінності та європейський спосіб життя ", - сказала Лібанова.

За її словами, "якщо ми оцінимо ймовірності померти в Україні, то з кожної тисячі 20-річних юнаків до 60-річного віку не доживають 30%, у Польщі доживають вдвічі більше, у Швеції, Швейцарії в п'ять разів більше, ніж в Україні. ця різниця свідчить про те, що у нас є величезні резерви для зміни ситуації в кращу сторону, тому що у випадку з народжуваністю, то ситуація України знаходиться в руслі загальноєвропейської тенденції. За смертністю весь економічно розвинений світ щороку поліпшував ситуацію, в Україні змін взагалі немає ", - зазначила Лібанова.

"Скільки в Україні покладається на реформу охорони здоров'я? Хоча від цієї сфери, за різними даними, тривалість життя залежить від 10 до 20%, в той же час, основна частина пов'язана з образом життя населення, за даними ВООЗ, - 50%. Доступність і якість медицини, без сумніву, необхідно покращувати, але не варто на це покладати великі надії ", - підкреслила Лібанова.

Як повідомлялося, станом на початок 1993 року чисельність українців становила 52 млн 244 тисяч 100 чоловік. У 2013 році - 45 млн 553 тисяч. Демографи вважають, що тенденція зниження чисельності населення в Україні пов'язана з зменшенням народжуваності та зростанням смертності (депопуляція) українців.
Категория: news, Украина | Просмотров: 2534 | Добавил: Moderator
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.