Актуальное
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
В Запорожье за 10 месяцев произошло более 2х тысяч аварий, в которых погибло 14 человек
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Владі у боротьбі з Майданом допомагають "громадські організації" тітушок і привидів

Владі у боротьбі з Майданом допомагають "громадські організації" тітушок і привидів
За час акцій протесту в Україні широкому загалу стали відомі кілька організацій, які взяли на себе відповідальність за масові побиття активістів Майдану та підпали їхніх автомобілів. Серед них і такі, що викликають сумніви щодо їхнього реального існування.

Харківський "Оплот" та ГО "За порядок"


Звичайний харківський бійцівський клуб, який пов’язують із мером Харкова Геннадієм Кернесом, у січні 2014 року нібито став громадською організацією (ГО). Перша згадка «Оплоту» з’являється у ЗМІ 17 січня. Тоді автомобілі з георгіївськими стрічками заблокували активістів Автомайдану на Європейській площі у Києві. А ГО "За порядок" з'явилося в інформаційному просторі після новорічних свят із відновленням провладних маніфестацій у Маріїнському парку.

Згодом ці дві організації заявили про об'єднання у так званий "АнтиАвтомайдан". Зокрема, під час спільної прес-конференції у столиці лідер "ОПЛОТу" Євген Жилін та голова ГО «За порядок» Віктор Андрєєв підтвердили свою причетність до блокування Автомайдану 17 січня.

Андрєєв пояснив такі дії тим, що ГО побоюються кровопролиття, яке можуть спровокувати «дії Автомайдану».

«Приміром, йде ескорт президента, є Державна служба охорони, яка охороняє ці ескорти... І люди можуть бути вимушені застосовувати зброю... якщо знайдуться особи, які почнуть нападати на машини президента, перших осіб. Вони діятимуть за інструкцією й згідно із законом», - пояснив він і додав, що блокування Автомайдану було мирною акцією.

Між тим, його колега з «Оплоту» був менш миролюбним і заявив, що впродовж двох тижнів з моменту прес-конференції (наразі минув місяць) «самі розтягнуть Майдан».

«Не можна незаконними методами добиватися відновлення законності... До нас звертаються багато людей, які готові просто розтягнути цей Майдан. Пройде якийсь час і ми, напевно, візьмемо організуємо цю акцію в Києві, якщо міліція й держава не хочуть наводити лад у нашій державі.., ми самі наведемо лад, у нас є для цього достатньо сил», - заявив Жилін.

На уточнююче запитання, коли вони планують розганяти Майдан, Жилін сказав: «Ми сьогодні поїдемо. А тижні за два приїдемо й самі розтягнемо Майдан”.

Після цього «Оплот», як і "За порядок" не з’являлися в інформаційному просторі.

"Український фронт"


Іще одна ініціатива з Харкова. Заснований під час «зльоту» первинних організацій Партії регіонів 1 лютого для "зачистки України від окупантів". За даними організаторів, тоді у зборах взяли участь близько 6000 осіб у складі 20 делегацій представників обласних організацій Партії регіонів, а також нардепи Олег Царьов, Дмитро Святаш, Дмитро Добкін, Анатолій Денисенко, представники дипломатичних кіл, представники КПУ, представники понад 50 громадських організацій та об'єднань.

За однією з версій, ініціював зліт та створення «Фронту» одіозний голова Харківської ОДА та керівник обласного осередку ПР Михайло Добкін. Він також заявляв про бажання долучити представників організації до переговорного процесу між владою та опозицією щодо врегулювання кризи.

Експерти до новоутвореного об’єднання поставилися більш, ніж скептично. Так, політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач припускав, першопричиною появи громадської спілки «Український фронт» стала ідея когось із політтехнологів, який консультує владу, для тролінгу опозиції.

Від моменту проголошення заснування активно себе не проявляли.

"Красний сектор"


Радше фіктивна організація, аніж реальна. З’являється в інформаційному просторі 1 лютого. Тоді дана спільнота взяла на себе відповідальність за підпали автомобілів активістів Майдану та Автомайдану.

"Красный сектор - організація, що виступає проти екстремістів і фашистів, які загадили Київ .... мерзотники, які кидають каміння в ментів - це не патріоти, це скоти .... Ми будемо відповідати їм їх же монетою - карати. Проти сили - тільки сила", - заявили організатори.

Після цього зникла з інформпростору. Представлена у соцмережі Facebook.

Сторінка спільноти заснована 4 січня 2014 року, нараховує 229 користувачів, частина з яких причетна до "Оплоту". Активної діяльності не ведуть. Останній допис датований 5 лютого. Засновником спільноти виступає Миколай Амєльченко, сторінка якого створена того ж дня, що й сторінка «Красного сектора». Останній допис датований 7 лютого.

"Привиди Севастополя"


Іще одне об’єднання осіб, що викликає багато запитань щодо свого реального існування. Має ознаки терористичної організації. Зокрема, 16 лютого взяло на себе відповідальність за вбивство, а потім і спалення разом із автомобілем активіста запорізького Автомайдану, яке сталося 13 лютого. Відповідна заява була розміщена на відео сервісі YouTube.

"Активісти організації у своєму відеозверненні, яке пізніше досить швидко було видалено з сервісу Youtube, досить детально описали, як вони це зробили. Чоловік у балаклаві на голові взяв на себе відповідальність за "перезавантаження", тобто спалення автівки та активіста", - повідомили в ефірі «Громадського ТБ».

У свою чергу активіст з Запоріжжя Тарас Білка повідомив, що активісти з організації вже створили свої філії – у Запоріжжі, Дніпропетровську та Донецьку, де "проводять свої "перезавантаження, але нікого не підтримують і будуть мститися "майданутим".

Відсутні у соцмережах.
Категория: news, Пульс города | Просмотров: 2460 | Добавил: Moderator
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.