Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Проект закону України «Про… мобілізацію»

Проект закону України «Про… мобілізацію»
З’явився проект закону України “Про внесення змін до деяких законів україни щодо забезпечення проведення мобілізації”. Про це повідомив начальник Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Володимир Аскаров.

Законопроектом передбачається удосконалити порядок проходження військової служби громадянами, призваними на військову службу, у тому числі військовозобов’язаними, які проходили збори, та резервістами під час мобілізації.

Військова служба за призовом під час мобілізації визначена як новий окремий вид служби, що дозволяє:

виплачувати громадянам, призваним під час мобілізації, грошове забезпечення в повному обсязі, з урахуванням всіх надбавок та премій, на рівні військовослужбовців контрактної служби (відповідно до посад та військових звань), а не на рівні військовослужбовців строкової служби, як передбачалося раніше. Поширити на них весь комплекс гарантій соціального і правового захисту, встановлених законодавством для військовослужбовців.

Зокрема, планується законодавчо закріпити за громадянами України, які проходять військову службу за призовом при мобілізації, право зберігати місце роботи, а також займану посаду на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування і форм власності.

Передбачається, що за громадянами України, які проходять військову службу за призовом при мобілізації, не припинятиметься державна реєстрація підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців.

Граничний вік перебування в запасі рядового, сержантського та старшинського складу) збільшений до 50 років, молодшим офіцерам – до 55 років, що дозволяє виконати конституційний обов’язок щодо захисту Батьківщини добровольцям, в першу чергу тим, які мають досвід участі у бойових діях, миротворчих операціях та здатні надати вагому допомогу військовим частинам в якості інструкторів. Крім того, збільшений граничний вік перебування у запасі військовозобов’язаним-жінкам – до 50 років.

Запропоновано після повторного звільнення з військової служби особам, яким до призову було призначено пенсію за вислугу років за раніше діючими нормами та які відповідно до чинного законодавства втратили на неї право, зберігати право на раніше призначену пенсію. При демобілізації цим особам пенсія буде збільшена з урахуванням нових посад, військових звань та додаткової вислуги років.

Якщо ж новий розмір пенсії буде нижчим за розмір, який вони отримували в мирний час, виплата їм пенсії здійснюється у раніше встановленому розмірі.

Правовими нормами, які прописані в законопроекті, передбачено наступне.

1. Надання військовослужбовцям, після проходження військової служби за призовом під час мобілізації, права залишиться на військовій службі на попередній або за їх згодою на іншій, не нижчій, ніж попередня, посаді.
2. Врегулювання питання щодо виплат соціальної допомоги військовослужбовцям - жінкам, які були звільнені під час мобілізації.
Надання їм переважного права на укладання нових контрактів щодо проходження військової служби, по завершенню особливого періоду.
3. Звільнення від нарахування штрафних санкцій військовослужбовцям, а також військовозобов’язаним, які призвані під час мобілізації на військову службу, з боку підприємств, установ, організацій усіх форм власності, а також фізичних осіб у зв’язку з несвоєчасною оплатою фінансових зобов’язань (кредитів, іпотек тощо) на особливий період.
4. Врегулювання питання щодо поновлення студентів у відповідному вищому навчальному закладі після демобілізації та продовження їх безоплатного навчання, на той термін, що залишився до кінця чергового періоду навчання і був завчасно оплачений ними до призову.

Крім того буде удосконалено порядок виконання військово-транспортного обов’язку, який визначатиметься Кабінетом Міністрів України.

Відбудеться врегулювання питань, пов’язаних з правовою основою та механізмом вилучення транспортних засобів для тимчасового використання під час мобілізації у юридичних та фізичних осіб з наступною компенсацією підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності, громадянам збитків, завданих внаслідок тимчасового використання їх транспортних засобів. Розміри компенсації та порядок її нарахування визначаються Кабінетом Міністрів України.

Регіональний медіа-центр
МО України (м. Чернігів)

Источник
Категория: news, Пульс города | Просмотров: 3835 | Добавил: redaktor
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
YYYY   26 марта 2014 17:38
бла-бла-бла.. откуда Украина возмет деньги на это всё?
0