Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» Діти обпалені війною

Діти обпалені війною
1 червня Верховна Рада України ухвалила постанову № 5343, якою встановила відзначити 4 червня в Україні пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. Відтепер таким малюкам шану віддаватимуть щороку в Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії.
За даними Дитячого фонду ООН - ЮНІСЕФ загальна кількість українців, яка була змушена покинути домівки внаслідок збройного конфлікту на Донбасі, наближається до мільйона - нині це близько 920 тисяч людей. Понад 136 тисяч із них - діти, вказано в повідомленні на сайті організації.
Загалом від наслідків конфлікту в Україні страждають близько 1,7 мільйона дітей, підрахували в ООН. Брак медикаментів і недостатня кількість щеплень від різноманітних хвороб роблять дітей на Сході ще більш вразливими, наголошують у ЮНІСЕФ.
За 5 років війни на Донбасі російські окупанти вбили понад 240 українських дітей, ще 56 — безвісти зникли. Також повідомляється, що підрозділи агресора зруйнували більше 700 шкіл пострілами із заборонених артилерії і танків.
З початку війни унаслідок підриву на мінах та через необережне поводження з боєприпасами загинуло 42 дитини, ще 109 отримали поранення.
«Близько півмільйона дітей на Донбасі, за даними ЮНІСЕФ, потребують невідкладного захисту та допомоги. У пам'яті кожного з них залишаться страхіття війни. Для десятків тисяч дітей ця війна обернулася насильством - психологічним, сексуальним, фізичним. Близько 15 тисяч неповнолітніх постійно знаходяться у небезпеці та страху обстрілів з боку російського агресора оскільки й досі проживають на лінії зіткнення. Психологічні травми, отримані ними зараз, назавжди залишаться у їхньому житті», - наголошують психологи.
Слово «війна» у дітей зі сходу країни викликає різні емоції. Самі діти або їхні рідні багато говорять про те, як на їхнє життя вплинула війна, докорінно змінила його. Не потрібно бути експертом, щоб розуміти, які негативні наслідки для них це має і що переживають ці маленькі громадяни нашої держави внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.
Категория: --- | Просмотров: 3380 | Добавил: Tymchenko
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.