Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Олександр Пеклушенко: «Система позашкільної освіти школи «Дивосвіт» гідна наслідування»

Олександр Пеклушенко: «Система позашкільної освіти школи «Дивосвіт» гідна наслідування»
Сімдесят відсотків дітей у Запорізькій області охоплені різними формами позашкільної освіти. Одна з найкращих систем зайнятості підростаючого покоління поза обов'язковою шкільною програмою реалізована в спеціалізованій естетичній школі «Дивосвіт». Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відвідав з робочою поїздкою цей навчальний заклад, що розташований в селі Мала Білозерка Василівського району.

З метою розширення доступу дітей до позашкільної освіти, забезпечення реалізації їх права на творчий розвиток цей рік указом Президента України Віктора Януковича оголошено Роком дитячої творчості. Тому питання розвитку та підтримки системи позашкільної зайнятості дітей на сьогодні є пріоритетним у сфері освіти для обласної влади.

Головна особливість школи «Дивосвіт» - всебічний розвиток у дітей творчих здібностей. Тут діють факультативи з живопису, гончарного мистецтва, ліплення, танців, вокалу. Більше того, кожен випускник, крім середньої освіти, отримує спеціальність - виробник художніх виробів з кераміки. Тобто позашкільні заняття тут дають дітям фактично навички окремої професії. Такий педагогічний підхід, така успішна система освіти, на думку керівника регіону, повинна стати прикладом для наслідування для інших навчальних закладів краю.

- Впевнений, що та система, яка запроваджена в школі «Дивосвіт», гідна того, аби бути поширеною по всій Запорізькій області. Головне - зайнятість дітей. Сьогодні позакласними формами зайнятості охоплено близько 70 % дітей в області. Я не дуже вірю в цю цифру і думаю, що її потрібно розширювати і наповнювати змістовністю. Це може бути спорт, це може бути будь-яке інше захоплення, що буде розвивати особистість, що буде розвивати патріота. Сьогодні я побачив в очах цих дітей справжніх особистостей і патріотично налаштованих дітей. Дітей, яким можна довірити наше майбутнє, майбутнє нашої області, майбутнє України, - поділився враженнями Олександр Пеклушенко.

Голова облдержадміністрації відвідав музей при школі, побував на заняттях, поспілкувався зі школярами. Наразі тут навчаються 230 вихованців. Навчання повністю безкоштовне. До керівника регіону у школярів виникло лише одне прохання - побудувати при школі басейн .

- Я намагаюся не обіцяти, а робити. Вважаю, що басейн буде тим, що зробить цю установу ще кращою. Протягом трьох років ми цей проект реалізуємо. Я виконаю своє зобов'язання. Дуже приємно те, що під цим дахом збираються діти з сільської місцевості, а талановиті педагоги їм, як діамантам, надають огранку, роблять ще кращими, ще чистішими. Дивовижний заклад, дивовижна атмосфера, - наголосив керівник регіону.
Категория: news, Пульс города | Просмотров: 2537 | Добавил: Тимченко
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.