Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » » Солодкі обіцянки Росії

Солодкі обіцянки Росії
Наразі топ обговорень мешканцями ТОТ нібито наявна можливість поширення на громадян України які проживають в окупованій частині Донецької та Луганської областей дії програми Росії «Переселение соотечественников».
Ця програма була прийнята ще в 2006 році та її метою було декларовано заселення малолюдних регіонів РФ для забезпечення зростання економіки, покращення демографічної ситуації та залучення кваліфікованих робітників. При цьому широко рекламувалось, що всім її учасникам надається житло, працевлаштування та грошова допомога у розмірі до 1 мільйону рублів.
Якщо на начальному етапі, ця програма була орієнтована на тих, хто у 90-ті роки виїхав з РФ, що не дуже допомогло повернути громадян Росії з більш успішних країн, то тепер вона спрямована на переселення населення з окупованих територій Донецької и Луганської областей. Мотиви росіян зрозумілі, адже як пишуть у соцмережах самі росіяни «рабсила из Донбасса лучше работников из Средней Азии», «до того ж схожа культура, вище рівень освіти» тощо.
Тому між альтернативою чекати три роки можливого покращення рівня оплати праці, згідно обіцяної програми соціально-економічного розвитку «Л/ДНР» чи виїхати за програмою «Переселение соотечественников» за якою нібито можливо одразу отримати житло та працевлаштування, другий є громадян України які вимушено опинились на окупованих територіях другий варіант є кращім.
За оцінкою фахівців, в разі поширення дії програми на Л/ДНР, скоріше за все пенсіонери залишаться на ТОТ, де у них є житло, а молоді з дітьми, у яких нема грошей на власне житло, а грошей ледве вистачає на найнеобхідніше для виживання у «псевдореспубліках», вимушено виїдуть до віддалених регіонів РФ піднімати її економіку та демографічний рівень.
Водночас, слід зазначити, що вказана програма може виступати в якості «солоденької морквинки» яка призначена стимулювати згасання інтересу до отримання паспортів Росії громадянами України, які знаходяться на ТОТ, пожвавлення процесу вимушеної паспортизації для досягнення керівником РФ стратегічної мети – легітимізації військової присутності на окупованих територіях України.
Категория: news » Новороссия | Просмотров: 12533 | Добавил: Tymchenko
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.