Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » По всій Україні у райвідділках посилено охорону, скасовано відпустки

По всій Україні у райвідділках посилено охорону, скасовано відпустки
Кажу батькові, що переживаю, що не змогла поїхати у Врадіївку, бо їду в інше місце - пообіцяла заздалегідь і не можу підвести людей.

- Не переживай, - каже батько. - Ще встигнеш. Народ так довели, що скоро Врадіївка буде по всій Україні.

Врадіївчанам, звісно, респект - прокидається потроху народ.

Керівництво силовиків, та й держави, виглядає жалюгідно. Система прогнила зсередини, вона давно хвора на непристойну хворобу, вже всі давно це знають і бачать, це вже видно неозброєним оком - ніс вже провалився, а вони досі замість радикального лікування намагаються використовувати пудру. (В сенсі, мізки пудрять smile

І все це заради того, аби ще трошки попиляти бюджет і ще трошки відтермінувати той прекрасний момент, який ми політкоректно назвемо повною люстрацією.

Вони брешуть і дуже-дуже бояться. Пройшла інформація, що у всіх райвідділках посилено охорону, скасовано відпустки тощо. Це не може не тішити.

Звісно, згідно закону провину встановлює лише суд. Але якщо згвалтована і побита жінка впевнено вказує на свого односельця, якого добре знає, тобто, помилитися не могла - це однозначно є підставою для його затримання. Хай побуде під вартою, поки слідство і суд з’ясують, чи він винен і яка міра його провини.

Звичайних людей по всій країні закривають у СІЗО за незначні, часто недоведені або сфабриковані правопорушення, зі стандартним формулюванням, що перебуваючи на волі, вони можуть впливати на слідство і тиснути на свідків. Чи є в цієї людини якісь важелі для тиску, чи вже були подібні спроби з її боку - ніхто ніколи не розбирається. Тоді як в офіцера міліції такі можливості є завідомо, і він гарантовано буде тиснути на потерпілу і можливих свідків. Але його продовжують прикривати, замість одразу затримати, віддати під слідство і тим спробувати врятувати мізерні рештки репутації українських правоохоронних органів.

Намаганням його відмазати міліцейські чини вкотре продемонстрували, хто служить цій системі і що треба їм давати за згоду їй служити - отаку безкарність, інакше мало хто погодиться навіть за гроші.

Втім, думаю, що нікуди цей Дрижак тепер не дінеться. Після таких народних бунтів і розголосу по всій Україні його здадуть, і якийсь (мінімальний, звісно) термін він отримає. Тим більше, що його вже перевели зі свідків у підозрювані. Якби це зробили одразу, це було б проявом - не чесності, бо звідки вона у них візьметься, але бодай розуму. А тепер це лише ознака лише того, що вони вже хапають дрижаків smile

Погано інше. Що тепер, як робиться завжди і всюди, місцева влада перечекає, поки протести вщухнуть, і найбільш активних протестувальників посадить. І я навіть не певна, що вони вийдуть за нової влади - чи згадає вона про них, цих звичайних селян із Врадіївки? sad

І ще - скажу те, що наболіло. Після початку подій у Врадіївці з вуст багатьох людей і сторінок багатьох сайтів пролунали дуже радикальні заклики - ви зрозуміли, які. Так ось, друзі, на мою думку, вони абсолютно зайві.

Не тому, що все завжди має бути толерантно і політкоректно. Такі методи, на жаль, проти бандюків не діють.

Не тому, що у вас можуть бути через ці заклики проблеми. Ви дорослі люди і самі розумієте, що робите. Тим більше, що в декого, наскільки я розумію, є дах і тому ніяких проблем у нього не буде.

А тому, що зі сторони це дуже негарно виглядає. Я добре знаю, що якщо я напишу: [вирізано самоцензурою], то завтра до мене, як мінімум, приїдуть з СБУ, повезуть на допит, де довго пророблятимуть, щоб я видалила цей пост і підписала обіцянку не писати таке в майбутньому.

Якщо я скажу на мітингу: [вирізано самоцензурою], проти мене порушать кримінальну справу за статтями 109, 295 або 258-2 ККУ.

Якщо ж людина більш-менш відома (на невідомих зазвичай не звертають уваги) усе це робить, і її не тягають через це щодня на допити - все це, м’яко кажучи, позбавляє мислячих людей довіри до неї.

Ми всі один одного чудово знаємо. І нас усі чудово знають. То ж навіщо нам публічно закликати один одного громити [вирізано самоцензурою] і відстрілювати [вирізано самоцензурою]? smile Нормальні люди, друзі, особливо ті, хто уважно читав Декалог і сприймає його не лише як цікавий історичний документ, взагалі не базікають зайвий раз про такі речі.

Олена БІЛОЗЕРСЬКА
Категория: news, Украина | Просмотров: 2494 | Добавил: redaktor
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.