Актуальное
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
В Запорожье за 10 месяцев произошло более 2х тысяч аварий, в которых погибло 14 человек
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » Мовне питання?

Мовне питання?
Намагання проросійських сил дестабілізувати політичну обстановку на півдні України щоразу зазнають невдач. Але вони вперто збурюють громадськість, ведучи нечесну й брудну інформаційну війну. У ній мовне питання – це той «троянський кінь», який постійно перебуває на їхньому озброєнні, бо мало хто розібрався в новому «Законі про мову», а те, що незрозуміле, завжди залишається в арсеналі провокацій.
Цього разу до так званих «утисків російської мови в Україні» доєдналась і мова болгарська. Напередодні матчу кваліфікації Ліги Європи «Заря» – ЦСКА, який має відбутись у Запоріжжі, футбольних фанатів попереджають, що в цьому місті розмовляти російською або болгарською мовами не можна, бо тут діє угрупування радикально настроєних українців, які загрожують розправою за таке «свавілля» на вулицях міста.
За час інформаційної гібридної війни вже ширилась маса чуток про фашистів-бандерівців, які творять безчинства в Запоріжжі, але всі вони провалились. Тепер випливло таке «актуальне мовне питання». Насправді воно в Запоріжжі зовсім інше. Більшість запоріжців, за «совєцькою» традицією, говорять якраз російською мовою, а українська, чи болгарська, чи будь-які інші мови на вулицях козацької столиці викликають інтерес, прихильність і бажання поспілкуватись. Тому ні етнічним росіянам, ні болгарам нічого боятися, а болгарські футбольні фанати сміливо можуть висловлювати свої емоції рідною мовою. У цьому їм можна тільки позаздрити, бо ніхто не зазіхає на їхнє право говорити в Болгарії чи деінде болгарською. Натомість в Україні проросійські настроєні політичні сили хочуть створення «руського міра», який насправді викличе суспільні колізії й дозволить реалізувати путінську геополітику. Сподіваємось, що молодому поколінню українців, позбавленому впливу тоталітарного суспільства, вдасться знівелювати всі провокації й говорити рідною (українською, болгарською, грецькою чи німецькою), розуміючи один одного.
Категория: news, Пульс города, Новороссия, Top News, Мир, Украина, Impotant, Говорят что | Просмотров: 7478 | Добавил: Tymchenko
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.