Актуальное
«Германии нужны украинские медики»: беженцы по обе стороны больничной койки
Широківська ОТГ виділяє 54 млн на нову адмінбудівлю
У Запоріжжі викрили організаторів переправлення ухилянтів
" href="http://iskra-news.info/news/puls_goroda/13516-sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vstanoviv-prihovan-vebkameri-na-dorogah-zaporzhzhya-schob-shpiguvati-za-kolonami-zsu.html"> СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ
Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів ворогу та знищила 1 СУ-25 окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення
В парламенте зарегистрировали законопроект о военном учете для женщин: подробности
Нардепу, члену Комитета по национальной безопасности, представители военкомата на площади вручили повестку
Повестку в военкомат можно аннулировать
Разъяснение по процессу мобилизации от Президента Украины
⚡⚡⚡ ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН УПЦ ДО СВЯЩЕННОГО СИНОДУ ТА ЄПИСКОПАТУ УПЦ
Втрачене Різдво
Ракетний удар знищив велике підприємство у Запоріжжі, є загиблий: нові подробиці та фото
Погода в Запорожье
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Новости партнеров
E-mail Рассылка

Введите свой E-mail:

» » ХТО В ЛІС, ХТО ПО ДРОВА

ХТО В ЛІС, ХТО ПО ДРОВА

ВИБОРИ

Чесний політик -- той, котрому керівник його виборчої кампанії не каже, як він виграв вибори

Дж. Робінсон

Просто за своїм "жанром" преса повільніше реагує на події. Тому найактуальнішою темою у всій місцевій пресі стало проведення виборів. Кожен вбачав свої особливості, а деякі навіть змогли взяти власну участь у виборчому процесі (наприклад, журналісти "Прав.ди"). Отже, давайте розглянемо, як запорізька преса відгукнулась на проведення виборів у нашому місті.

Так, у "Острова свободи" перший тур склав враження "тотального пофігізму та усвідомлення своєї непричетності до процесу". "Істеблішмент" найбільше вразив факт, коли пенсіонери забирали з собою бюлетені для того, щоб повісити їх… у туалеті. У "Мрії" вважають, що до виборів "запоріжці підійшли творчо", -- один із сайтів оголосив конкурс на кращий малюнок в бюлетені. Природно, що в "Прав.ді" відписались про "неймовірну пригоду". Тепер кожен читач знає в подробицях, чим займаються люди на виборчих дільницях…

"Світ не без уродів", - саме така фраза нашого мера Є. Карташова виявилась найбільш цитованою у ЗМІ. Так він назвав грабіжників з 77-го виборчого округу. Річ у тім, що вночі через вікно (!) винесли 200 кілограмові сейфи (за даними "Мрії"). Проте через декілька метрів кинули їх розкритими. Хоча комп'ютери з важливою інформацією все-таки забрали, зазначають у "Прав.ді". Газета "Істеблішмент" доповнює, що регіонали звинуватили у зломі Є. Карташова. Відповідь останнього, що зводилась до настанови в адресу обвинувачів аналізувати власні помилки, процитував сайт "Репортер Запоріжжя", а потім і "День Запоріжжя". Статтю останнього передрукували у "Вулиці Зарічній".

 

Серед порушників найчастіше зустрічається Партія регіонів, що "піарились" до останніх хвилин (хоча це вже за день до виборів заборонено законом). Як про це заявили у "Вулиці Зарічній", "Істеблішменті", представники від цієї сили підвозили своїх виборців, а в автобусі проводили активну пропаганду. Жах в тому, що люди не могли відсторонено, спокійно подумати про свій вибір навіть за декілька хвилин до вирішальної миті! Звісно, у "Верже" про всі витівки регіоналів -- ані пари з вуст…

Однак, прийшов -- не значить проголосував, адже багатьох виборців просто не було в списках. Водночас зіграла маніпуляція з "мертвими душами", пишуть у "Вулиці Зарічній", "Суботі+". Викликала саркастичну посмішку єдина стаття з приводу виборів у газеті "Міг", яку заповнив емоційний виплеск негативу по відношенню до того, що не зміг віддати свій голос 18-річний юнак. Уявляю, що станеться з автором, коли дізнається, що до деяких списків не були внесені зміни ще з попередніх виборів!

У статтях запорізької преси вбачаються і просвітительські мотиви. Так, у "Острові свободи" серед методів передвиборчої кампанії вбачають принципи пропаганди Адольфа Гітлера… А за допомогою "Істеблішмента", можливо, хтось нарешті дізнався про систему з простою назвою "карусель". Її суть в махінаціях з бюлетенями, в ході якої вони опускались в урни з "потрібними" позначками. У цій же газеті відзначили, що попередження про використання такої системи звучали зі штабів Тігіпко та Тимошенко.

СУСПІЛЬСТВО

Один юрист з портфелем може вкрасти у тисячу разів більше, ніж банда головорізів з пукавками

Дон Корлеоне

Ще з попередніх тижнів тягнеться скандал за участі мера Є. Карташова. "ІСКРА" продовжує активно займатись активним журналістським розслідуванням на чолі з головним редактором, що за сумісністю є і замголови "Запорізького антикорупційного комітету". Про незаконне захоплення мером гаражу пенсіонерки, використання його у власних цілях та про поки що нерозкриті юридичні махінації в подробицях, з відеокоментарями повідомили на сайті "Репортер Запоріжжя". Звідти статтю передрукував "Істеблішмент". Під різними авторами, але з абсолютно однаковим текстом з'явились повідомлення у "Суботі+" та "Мрії", де представлені коментарі замголови з юридичних питань В. Гретченка та голови вищезазначеної організації А. Сафонової. Виокремилась газета "Острів свободи", спитавши думку з цього приводу у представників самого мера. Зокрема, у його прес-секретаря Т. Гузенко. Вона їм відповіла, що це провокація перед виборами мера.

Доволі дивно було гортаючи пресу бачити в цілій низці газет однакову статтю із заголовком "Розправа над "Ромашкою"". Адже це є найчастіше ознакою замовленого матеріалу. У вигляді драми стаття описує не менш драматичні події. Входячи в курс справи вияснилось: садочок "Ромашка" (який відвідують і діти із схильністю до туберкульозної інфекції) вирішили знести, а на його місці побудувати новий. Як про це пишуть на сайті "День Запоріжжя", за "визначену земельну винагороду". Але, як кажуть, "спалили хату" самі робітники, які сказали, що риють котлован для… майбутнього котеджу. Звернення до прокуратури призвело до відкриття кримінальної справи проти Д. Секиринського, начальника управління освіти і науки, який і заключав договір із інвестором на будівництво. Його коментар разом із замісниками міського голови подала лише газета "Міг". Скандальним виявилось те, що, по-перше, Д. Секиринський за собою вини не визнає, хоча земля належить міській раді (за даними "Репортера Запоріжжя", що опублікував дані з прес-служби прокуратури) і треба було б спочатку спитати думку самих її представників. По-друге, автора вражає бездіяльність мера, який неодмінно мав би знати про це. Думається, у цієї історії буде ще довге продовження, бо, за свіжими даними "Репортера Запоріжжя", на сесії міської ради депутати не дійшли до згоди, залишивши розбиратись у всьому прихильникам Феміди, тобто суддям.

Ще однією "гарячою точкою" у нашому місті став кінний театр. Все почалось 15 січня, коли прокуратура почала там свою перевірку і порушила кримінальну справу. Хоча, ні. Як стверджують у газеті "Прав.да", все почалось з їх статті ще від 17 грудня про "пам'ятники самострою". А приводом стали меркантильні підрахунки, що за час незаконного існування театру міський бюджет недоотримав понад 100 тис. грн. Проте, у газеті "Острів свободи" юрист театру не розуміє, звідки саме така сума. Загалом, преса звела конфлікт до суперечки двох героїв: Юрія Ружина -- власника кінного театру та депутата облради і Олександра Забутного -- голови відділу нагляду за дотриманням природоохоронного законодавства. Перший у "Індустріальному Запоріжжі" та на сайтах "Політсовєт" та "День Запоріжжя" звинувачує другого у рейдерстві. Прокуратура ж вбачає в діях директора Ірини Стрюк (її ім'я озвучила лише "Субота+") "перевищення службових повноважень". Адже протягом декількох років театр разом з тривалим оформленням документів вів підприємницьку діяльність на "нелегальних" землях у незареєстрованих будівлях. Єдиний аргумент "жертви" -- договір із заповідником "Хортиця", який, до речі, прокуратура опротестувала за порушення законодавства. "Суботі+" представник ВАТ "Запорізькі козаки" взагалі повідомила, що згідно з рішенням суду на будівлі вони отримали право власності. Густа заварилась каша!

В цей час опоненти встигають чіплятись до слів один одного. Так, газети "Острів свободи", "Субота+", сайти "По¬літсовєт" та "День Запоріжжя" оголосили театр закритим, а от у "Прав.ді", "Істеблішменті", на сайті "Репортер Запоріжжя" акцентують увагу на тому, що театр "призупинив" діяльність. На диво, навіть "Запорозька Січ" -- газета міської ради -- не проігнорувала голосну подію, що змогла пробитись крізь їх вічно закладені до гострих міських проблем вуха! У цьому питанні вона подала думку прес-служби прокуратури, яка стверджує, що діяльність кінного театру не призупиняли,та й питання про його закриття не ставили.

Втрутився у скандал і губернатор О. Старух, який "Острову свободи" по¬обіцяв "взяти справу під свій контроль". У "Запорозькій Січі" він же висловлює обурення, що давно пора оформити їм держакти на землю. Цікавою знахідкою стала поки що неперевірена інформація з сайту "Репортер Запоріжжя": директору кінного театру працівники прокуратури натякали на продаж підприємства задля вирішення проблем…

А от "холодними точками" цього тижня став міський пляж (Жданівський), правобережний (біля парку Енергетиків) та купелі Південного мікрорайону. Як у друкованій, так і в електронній пресі, тради¬ційно широко освітили тему купань на Водохреща. Її вже торкались минулого тижня такі видання, як "Субота+" та "Індустріальне Запоріжжя". Запорізьких козаків зі "Спасу" помітила і поспілкувалась "Запорозька Січ". Як завжди, преса супроводжувала мера Є. Карташова (це, в першу чергу, "Міг", "Острів свободи", "Прав.да", сайт "Репортер Запоріжжя"). Популярним "купальщиком" на ряду з мером став відомий політик і бізнесмен П. Сабашук. На диво однакове інтерв'ю з ним взяли "Субота+" та "Міг". Усі видання відзначили значне поповнення серед молодих "моржів". Будьте і ви здорові!

Настя ГЛИБИНКА, "ІСКРА"

Категория: news, Украина | Просмотров: 3776 | Добавил: admin
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.